Feec Notícies -

Notícies - 26/04/2017

La FEEC col·labora un any més amb la Cursa dels Instituts de les Terres de l’Ebre

Curses per Muntanya Societat

Els instituts de les Terres de l’Ebre han celebrat la 6a Cursa i Marxa per Muntanya dels Instituts el 6 d’abril, dins d’un projecte cooperatiu entre centres de secundària del sud de Catalunya que utilitzen les curses per muntanya com a eina didàtica a les classes de diverses matèries com Educació Física, Tecnologia, Física, Química, Biologia, Llengües, Socials i Taller de Premsa. La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha col·laborat un any més amb aquesta celebració donant material per a la prova.

La principal novetat de la sisena edició de la cursa ha estat l’emplaçament i el recorregut, ja que la cursa es va traslladar de la Serra del Montsià a la veïna Serra de Godall i es van preparar dos recorreguts, la Cursa (8 km i 400 m de desnivell positiu) i la Marxa (4 km i 230 m de desnivell positiu ), amb sortida i arribada a l’Ermita de la Pietat d’Ulldecona. Tots dos circuits eren adequats per a alumnes d’edats compreses entre els 12 i els 17 anys, i se’ls permetia escollir l’opció curta si volien fer-la caminant o la llarga si volien córrer.

En total hi han participat 28 professors i 10 instituts de les Terres de l’Ebre, amb 192 alumnes dividits entre els 135 que han fet la cursa i els 57 que han fet la marxa. Els alumnes pertanyien als cursos de 3r i 4t d’ESO i 1r i 2n de Batxillerat dels Instituts “Berenguer IV” i “Tecnificació” d’Amposta, “Camarles”, “Daniel Mangrané” de Jesús, “La Sénia”, “Els Alfacs” de Sant Carles de La Ràpita, “Les Planes” de Santa Bàrbara, “Joaquim Bau” de Tortosa i “Manuel Sales i Ferré” d’Ulldecona.

Els guanyadors de la cursa han estat Pol Llopis, de 4t d’ESO de l’Institut Berenguer IV d’Amposta, amb un temps de 48 minuts i 20 segons i Helena Segarra, de 3r d’ESO del mateix centre ampostí, amb un temps d’1 hora i 11 minuts. A més, al tractar-se d’un projecte educatiu també es va premiar els millors alumnes en les activitats realitzades a classe de cadascuna de les matèries involucrades al projecte.

Involucració dels Cicles formatius

Diversos cicles formatius de les Terres de l’Ebre es van involucrar en les tasques de preparació de la cursa en un exemple de treball cooperatiu. Els alumnes de cicles van poder fer una pràctica real del que aprenen a classe i, a la vegada, van ajudar a què els participants pugessin gaudir de l’activitat.

Per un costat, un grup de 45 alumnes de CAFEMN (Coordinació d’Activitats Físiques i Esportives al Medi Natural) de l’Institut de Tecnificació d’Amposta van ser els encarregats d’organitzar la cursa, carregant el material per a la sortida i l’arribada, marcant el recorregut, muntant els avituallaments, etc.

D’altra banda, els alumnes dels cicles mitjants de “Mecanitzat” i “Soladadura i Caldereria” de l’institut de l’Ebre de Tortosa, van fabricar els trofeus per premiar els millors alumnes el dia de la cursa.