FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 12/05/2016

La FEEC col·labora un any més amb la Cursa dels Instituts, a les Terres de l’Ebre

Societat

Els instituts de les Terres de l’Ebre han celebrat la 5a Cursa i Marxa per Muntanya dels Instituts, que s’ha celebrat el 14 d’abril dins d’un projecte cooperatiu entre centres de secundària del sud de Catalunya que utilitzen les curses per muntanya per a fer activitats a les classes de diverses matèries, com per a Educació Física, Tecnologia, Física, Química, Biologia, Llengües, Socials i Taller de Premsa. La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha col·laborat un any més amb aquesta celebració donant material per a la prova.

En total hi han participat 30 professors i 12 instituts de les Terres de l’Ebre, amb 179 alumnes dels centres “Sòl de Riu” d’Alcanar, “Berenguer IV” i “Tecnificació” d’Amposta, “Camarles”, “Deltebre”, “Daniel Mangrané” de Jesús, “La Sénia”, “Els Alfacs” de Sant Carles de la Ràpita, “Joaquim Bau” de Tortosa i “Manuel Sales i Ferré” d’Ulldecona. La prova la van guanyar Jaume Adell, de 1r de Batxillerat a “La Sénia” amb 40 minuts i 42 segons, i Anna Forné, de 2n d’ESO a l’INS Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita amb 1 hora i 6 minuts.

Col·laboració de cicles formatius

Diversos cicles formatius de les Terres de l’Ebre es van involucrar dins les tasques de preparació de la cursa en un exemple de treball cooperatiu. Per un costat, un grup d’alumnes de CAFEMN (Coordinació d’Activitats Físiques i Esportives al Medi Natural) de l’Institut de Tecnificació d’Amposta van ser els encarregats d’organitzar la cursa, carregant el material per a la sortida i l’arribada, marcant el recorregut i muntant els avituallaments. Aquest any també van comptar amb l’ajuda dels alumnes de CAFE (Grau universitari en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport) de l’EUSES d’Amposta.

A més, un grup d’alumnes de Telecomunicacions i Informàtica de l’INS de l’Ebre de Tortosa es van encarregar d’enregistrar la cursa en vídeo i d’estar al càrrec del control dels temps parcials i finals dels participants.

I finalment, els trofeus de fusta donats als millors corredors i alumnes van ser construïts pels alumnes del Cicle Formatiu de Fabricació Mecànica de l’INS de l’Ebre de Tortosa i els alumnes de Tecnologia de 4t ESO de La Sénia.