FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Marc Morer Nieto
Foto: Marc Morer Nieto

Notícies - 02/12/2021

La FEEC col·labora en una investigació sobre els accidents de muntanya

Seguretat

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i en concret el Comitè de Seguretat de la FEEC col·labora en una investigació sobre els accidents de muntanya de la Càtedra de Medicina i Salut de la Universitat de Girona. Aquest projecte és el treball final de grau de medicina de l’alumne Laura Albert, tutoritzada pel Dr. Iñigo Soteras, membre del Comitè de Seguretat de la FEEC i responsable de l’àrea de Salut de la FEDME, i avalat pel Comitè de Seguretat de la FEEC.

Es tracta d’un estudi innovador, indispensable i necessari que permetrà augmentar la recerca en un camp on hi ha poca investigació publicada. L’objectiu d’aquest estudi és conèixer la freqüència aproximada d’accidents de muntanya en els guies de muntanya i en excursionistes federats. Els resultats d’aquesta investigació permetran veure si hi ha mancances en els coneixements de primers auxilis que permetin establir protocols de millora i reduir les conseqüències dels futurs accidents a la muntanya.

Amb la intenció de fer la muntanya més segura per a tothom, la FEEC demana als guies de muntanya i a tots els federats i federades respondre a un petit qüestionari que permetrà recollir informació sobre els accidents de muntanya. Els resultats de la investigació permetran establir protocols de millora i minimitzar futurs accidents de muntanya així com treure conclusions dels accidents més comuns i com evitar-los. Entre tots, minimitzem els accidents de muntanya.