FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 23/02/2016

La FEEC col·labora amb l’Oxfam Intermón Trailwalker i facilita la participació dels equips federats

Societat

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) dóna suport, per segon any consecutiu, a l’Oxfam Intermón Trailwalker, la cursa solidària que té com a objectiu lluitar contra la pobresa i la fam al món. Mitjançant l’acord de col·laboració establert, la FEEC facilita la participació d’equips de les entitats federades a l’Oxfam Intermón Trailwalker de Girona, que se celebra el 16 i 17 d’abril entre Olot, Girona i Sant Feliu de Guíxols.

Els equips participants a la Trailwalker han d’aconseguir donatius que es destinen a projectes de cooperació, acció humanitària, comerç just i sensibilització en més de 90 països a través de l’ONG. Oxfam Intermón afegirà un donatiu als equips federats a la FEEC inscrits al Trailwalker. Entre tots els equips federats inscrits que portin la marca de la FEEC es sortejaran inscripcions gratuïtes.

Totes les entitats excursionistes i clubs esportius interessats en participar-hi, tant si ja s’hi han inscrit, com si tenen previst fer-ho, poden contactar amb la FEEC per coordinar-se i aconseguir el suport de la federació.

Des d’Olot a Sant Feliu de Guíxols

El Trailwalker de Girona recorre la Via Verda d’Olot a Sant Feliu de Guíxols, travessant Catalunya de nord-oest a sud-est i connectant els Pirineus amb la Costa Brava. El traçat no té dificultat tècnica ja que transcorre per l’antiga via del ferrocarril que enllaçava Olot, Girona, i Sant Feliu de Guíxols, i està perfectament senyalitzat. Travessa paratges de gran valor paisatgístic, cultural, ecològic i d’una gran diversitat. Es gaudirà de la zona volcànica de la Garrotxa, les deveses del Ter, la depressió de la Selva, la vall del Riudaura fins superar el massís de les Gavarres. Un recorregut espectacular ple de contrastos que portarà els participants des del Pirineu a la Mediterrània al ritme que ells decideixin: caminant, trotant o corrent.

Des de la primera edició celebrada a Catalunya el 2011, ja han participat a l’Oxfam Trailwalker un total de 1.133 equips, amb una recaptació de 2,5 milions d’euros. A nivell internacional, des de 1986, ja ha recaptat 140 milions de dòlars per als diferents programes d’Oxfam. El rècord de participació l’ostenta l’última edició d’Oxfam Japó, amb més de 1.200 equips inscrits. Actualment la Trailwalker se celebra a 11 països: Hong Kong, Austràlia, Gran Bretanya, Nova Zelanda, Bèlgica, Japó, Alemanya, França, Irlanda, l’Índia i Espanya.