FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: SPEY
Foto: SPEY

Notícies - 07/07/2021

La FEEC col·labora amb el projecte social SPEY amb dues caminades a Collserola i l’Alt Empordà

Alt Empordà Barcelonès Excursionisme Excursionisme Societat

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha participat del programa europeu SPEY (Sport for Prevention of Extremism in Youth). Aquest programa dirigit des de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC)  té com a missió oferir solucions pràctiques a problemàtiques socials que intervenen en l’adopció en els joves d’ideologies i comportaments violents dins les societats europees. Des de la UFEC s’afirma que la seva experiència ha provat que, sense cap dubte, l’esport és una de les eines més efectives per a la cohesió social.

La FEEC ha participat en aquest programa amb l’organització de caminades que serveixin per a conèixer part del territori català per a diferents grups de joves amb problemàtiques socials diverses.

La primera ruta triada va ser un itinerari circular per la font de la Budellera, al Parc Natural de la serra de Collserola (Barcelonès). La segona proposta, duta a terme la setmana passada, va portar a una trentena de nois a conèixer un dels trams més especulars del GR 92, també conegut com a Sender de la Mediterrània. Els joves, acompanyats de dos tècnics de muntanya que va aportar la Federació, juntament amb monitors específics coordinats per la UFEC, van caminar entre Llançà i Port de la Selva, a l’Alt Empordà, alternant el senderisme amb la descoberta d’algunes de les cales més boniques i solitàries de la Costa Brava. Una magnífica experiència que de ben segur perdurarà en el seu record.

 

Josep Llusà (tècnic de l’Àrea de Territori de la FEEC)