FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/02/2016

La FEEC adverteix del canvi brusc de temps de cara al cap de setmana, i demana precaució a la muntanya

Les previsions meteorològiques indiquen un canvi important de temps de cara al proper cap de setmana, amb fortes precipitacions, nevades fins a cotes baixes i una baixada general de les temperatures, a més de fortes ratxes de vent sobretot a les Terres de l’Ebre i al Camp de Tarragona.

Sembla que divendres al vespre arribarà una borrasca procedent de l’Atlàntic que deixarà pluges abundants, de sud-oest cap a nord-est, passant per a totes les comarques durant la nit, matinada i primeres hores de dissabte. Les pluges, que podrien acumular més de 50 litres a bona part de Catalunya, es convertiran en neu al Pirineu, Prepirineu i a la Catalunya Central, amb cotes que rondaran els 500 i 1.000 metres. Després d’un hivern tan poc usual, es preveu que aquesta sigui la nevada més important de la temporada en comarques com la Cerdanya i el Ripollès.

Diumenge sembla que hi haurà ruixats al Pirineu i de forma esporàdica a la resta del territori català, i el sol anirà guanyant terreny però amb un ambient hivernal. Dilluns el vent serà el protagonista, amb una baixada de les temperatures.

La FEEC demana precaució a tots aquells qui practiquin activitats de muntanya

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) demana que es tingui precaució i que se segueixin els consells bàsics per gaudir a la muntanya amb seguretat, i manté actualitzada permanentment una pàgina web amb informació i consells per anar a la muntanya amb seguretat.

Entre les recomanacions bàsiques, recordem que cal informar-se de les condicions meteorològiques i de la possible evolució del temps, planificar l’activitat que es vol fer i tenir en compte la durada. És important anar sempre acompanyats o informar a algú de l’activitat prevista, el recorregut i l’horari que es vol fer. En cas d’accident, cal trucar al telèfon d’emergències 112 i ser molt precisos amb el missatge que es transmet.

Als qui aquest cap de setmana facin alguna competició esportiva de muntanya, recordeu portar el material necessari i el material obligatori que us demani l’organització de la prova. Mantes tèrmiques, telèfons mòbils amb bateria, sistemes d’hidratació, frontals amb piles, jaquetes impermeables, pantalons llargs, guants i bon calçat.

160225-Previsió-meteo