FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 02/05/2015

La FEEC actualitza i amplia la pàgina web de senders

L’Àrea de Senders de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha actualitzat i ampliat la pàgina web de la xarxa de senders homologats de Catalunya. La nova eina neix amb la intenció de donar un millor servei als practicants del senderisme, ja siguin entitats i clubs excursionistes, federats o públic en general.

La presentació prèvia del nou web es va dur a terme durant el transcurs de la passada Festa de la FEEC, i des de finals de la setmana passada ja està oberta al públic. La principal novetat és que el contingut s’alimenta a través dels tracks de les etapes dels senders de gran recorregut (PR®), petit recorregut (PR®-C) i senders locals (SL®-C) que formen part de la xarxa de senders homologats. Aquests tracks –que es poden descarregar gratuïtament per a tots els usuaris– són els que proporcionen la informació de cadascuna de les fitxes tècniques que es generen (punt d’inici i final, distància, desnivell positiu i negatiu i comarques per on transita cada etapa, entre altra informació d’interès).

Tot i que bona part dels 9.000 quilòmetres de la xarxa de senders homologats de Catalunya està entrada al nou web a través dels seus tracks corresponents, encara hi ha etapes de GR o senders de petit recorregut i locals on, al no disposar del track corresponent, s’han hagut d’introduir les dades tècniques a mà, per la qual cosa la informació que apareix actualment no és la definitiva i s’anirà actualitzant el contingut.

Esperem que el nou web actualitzat i ampliat de senders sigui una eina atractiva i útil, i que contribueixi a difondre encara més l’extensa xarxa existent a Catalunya. Una xarxa de 9.000 quilòmetres, el manteniment de la qual radica en el centenar d’entitats excursionistes i promotors públics i privats que vetllen perquè la senyalització estigui en les millors condicions possibles.

Pàgina de Facebook de senders

Així mateix, com a complement d’aquest nou web, també ha entrat en funcionament una pàgina de Facebook dedicada a la xarxa de senders a través de la qual es potenciaran i es compartiran experiències amb els seguidors.