FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 26/07/2016

La Federació participa en la posada en marxa de la fundació de la UFEC

Societat

 

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, com es va aprovar en la darrera assemblea del mes de maig, s’ha sumat a la posada en marxa de la nova fundació engegada des de la UFEC.

Aquest ha de ser un instrument que, en paraules del president de la UFEC, Gerard Esteva, servirà per “aconseguir finançament per a l’esport català, els seus esportistes, clubs i federacions”. El president de la FEEC, Jordi Merino i la secretària de la junta directiva de la FEEC, Carme Delgado, van participar en l’acte de presentació de la Fundació.

En total 41 federacions  formaran part del patronat de la fundació inicialment, la resta anirà incorporant-se després de les celebracions de les respectives assemblees on han de ratificar l’acord d’entrada al patronat.

L’esport català ha patit en aquests darrers anys grans retallades, sovint insuportables, que el sector ha sabut combatre amb la tenacitat i voluntat característiques dels seus esportistes, directius i voluntaris; però la situació actual de manca de recursos obliga a repensar noves vies de finançament.

Amb la creació d’aquesta fundació, la UFEC i les federacions pretenen aconseguir l’entrada de recursos privats en els diferents projectes esportius del país perquè donada les característiques jurídiques de les fundacions, les quals atorguen avantatges fiscals en les donacions, poden ser un al·licient per a l’entrada d’aquest finançament que necessita el sector. La Fundació UFEC és una entitat sense ànim de lucre, nascuda amb l’objectiu principal de donar suport i promoure l’esport de club del nostre país.

D’altra banda, la UFEC impulsa aquesta fundació amb l’objectiu de conscienciar la població de la importància de l’esport més enllà dels valors merament esportius que hi van associats; l’esport és, també, una eina educativa que promou valors molt positius per a la societat, així com un instrument per a la integració social, facilitador de benestar i salut, creador de nova ocupació laboral i dinamitzador econòmic del territori. Recordant aquests valors que representa l’esport, la seva funció d’utilitat pública, es pretén també combatre la falta de finançament del sector.

En aquest sentit, la UFEC està treballant en la campanya de llançament “Impulsa’ns”,  per donar a conèixer la Fundació i començar a recollir les donacions de particulars per destinar-les a programes de clubs esportius catalans (50%), de les federacions esportives catalanes (25%) i programes socials (25%).

UFEC