FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 17/10/2014

La Federació Europea de Senderisme presenta l’Eurorando 2016, a la regió d’Escània, Suècia

Excursionisme

L’Associació Sueca de Turisme, en estreta col·laboració amb el Consell Regional d’Escània i la ciutat de Helsingborg, ha presentat la propera proposta de l’Eurorando que tindrà lloc en aquesta regió de Suècia el 2016. La Federació Europea de Senderisme organitza Eurorando des de fa cinc anys amb la col·laboració d’una entitat europea. Aquest és un esdeveniment que ofereix, a les més de 6.000 persones participants, l’oportunitat de fer senderisme, trobades i intercanvis d’àmbit europeu.

Escània és una regió al nord d’Europa, situada a l’extrem sud de Suècia, amb 33 municipis i 1,2 milions d’habitants que ofereix una increïble varietat de paisatges. Aquesta és una zona de vastes planes, camps assotats pel vent i envoltats per per més de 400 km de costa i platges de sorra fina que inciten passeig. També hi ha boscos profunds al centre i nord-est de la regió.

era-eurorando-scania-2016-2

El sender Skåneleden i altres zones de l’Eurorando 2016

El sender Skåneleden és una ruta de senderista que discorre pels impressionants paisatges naturals i culturals de la regió d’Escània. Al llarg de més de 1.000 km, es divideix en cinc rutes amb un total de 85 etapes. Poques zones ofereixen una varietat paisatgística tan diversa en un espai tan petit, amb un grau tan elevat de protecció com a reserva o parc natural.

L’Associació Sueca de Turisme, en estreta col · laboració amb el Consell Regional d’Escània i la ciutat de Helsingborg esperem acollir excursionistes d’arreu d’Europa i, aprofitant la convocatòria de l’Eurando 2016, contribuir a promoure el senderisme i l’amistat entre els pobles europeus de diferents nacionalitats.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, membre de ple dret de la Federació Europea de Senderisme, participarà en aquesta trobada europea i anirà informant dels detalls de la propera cita a Escània del 2016 per fer-la extensiva a les entitats excursionistes catalanes.