FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 20/10/2016

La Febró acull el 52è Dia del Camí de Muntanya

Cultura Excursionisme

El 52è Dia del Camí de Muntanya se celebrarà a La Febró (Baix Camp), el diumenge 23. Aquesta edició, per delegació de la IV Vegueria de la FEEC, s’organitza conjuntament per les cinc entitats excursionistes de Reus: Associació Excursionista Catalunya de Reus, Club Excursionista Reddis, Secció Excursionista del Centre de Lectura de Reus, Secció Excursionista del Club Natació Reus Ploms i Secció Excursionista del Reus Deportiu.

Des de la segona meitat del segle XX, i arrel del despoblament rural de les zones de muntanya, molts camins i corriols s’han anat deteriorant i perdent. Per aquest motiu, l’any 1965, el reusenc  Joan Domènech i Miró, aleshores delegat provincial de la Federació Catalana de Muntanyisme,  tingué la iniciativa de recuperar anualment algun tram de camí i senyalitzar-lo degudament.  Naixia així el Dia del Camí de Muntanya.

Per aquest motiu, i de forma ininterrompuda, cada any una entitat excursionista és l’encarregada d’organitzar la diada, que amb el pas del temps ha esdevingut la festa major de l’excursionisme a les nostres comarques. Es poden formalitzar les inscripcions per aquesta edició al web de la FEEC.

Recuperació del camí de les Socarrades entre La Febró i Siurana

Amb motiu del 52è Dia del Camí de Muntanya es recupera el Camí de les Socarrades entre La Febró i l’antic terme de Siurana. Per aquest mateix camí hi passà el 13 de maig de 1973 la XXXVII Marxa Excursionista de Regularitat de Catalunya, que també fou organitzada conjuntament per les aleshores sis entitats excursionistes de Reus.

Programa de la diada

08:00 h. A les carpes situades a l’entrada de La Febró:

Recepció participants i verificació  inscripcions
Esmorzar de benvinguda
Entrega del record de la diada

08:45 h. Sortida. Inici caminada des de la Plaça Major de La Febró

10:15 h. Esmorzar de motxilla i avituallament bàsic (refresc) a la Partida de Les Socarrades

10:45 h. Cruïlla antic camí de Les Socarrades amb el nou corriol obert.

Breus parlaments, justificació del camí recuperat, entrega de plaques commemoratives i inauguració del nou pal indicador.

De tornada, a l’arribada dels participants a La Febró, a les carpes situades a l’entrada de la vila s’oferirà un aperitiu de comiat.

cartell_52_Cami_Muntanya_2016