FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 07/10/2020

La Diputació de Barcelona atorga una subvenció a la FEEC per al subministrament d’aparells DEA als refugis de la província

Barcelonès Refugis Subvencions FEEC

Gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona, a través dels municipis de Saldes, Guardiola de Berguedà, el Bruc i Marganell, des d’aquest estiu els quatre refugis de la FEEC en actiu ubicats en municipis de la província de Barcelona compten en les seves instal·lacions amb un desfibril·lador extern automàtic (DEA).

Aquest aparell és bàsic per a garantir l’atenció immediata en cas d’aturada respiratòria i millorar la seguretat dels excursionistes, especialment en entorns aïllats com els dels refugis de muntanya.

Aparells DEA als refugis FEEC del Barcelonès

Els refugis que compten amb aquest aparell són els de Serra d’Ensija i Estasen, ambdós situats al terme municipal de Saldes (Berguedà); Sant Jordi a Guardiola de Berguedà; i el refugi d’Agulles, al Bruc (Anoia). Pel que fa al refugi Santa Cecília, situat al terme municipal de Marganell (Bages), el DEA no hi està instal·lat doncs l’equipament de moment està fora de servei. Tots aquests refugis es troben en àrees d’especial interès, com ara el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, el Parc Natural del Cadí-Moixeró o la serra d’Ensija. Així mateix, els guardes dels refugis tenen el certificat d’ús de l’aparell.

Des de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya volem agrair a la Diputació de Barcelona l’esforç que ha fet per a posar encara més en valor el paper dels refugis de muntanya com a equipaments d’interès públic, amb una eina que sens dubte afegeix un plus de seguretat als excursionistes.