FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 27/02/2019

La cursa Entre Castells arriba amb noves propostes

Curses per Muntanya

Torna una nova edició de la cursa Entre Castells, organitzada pel Grup Excursionista Capgirell. La cursa, que ja fa sis anys que està en marxa, se celebrarà el cap de setmana del 22, 23 i 24 de març, amb l’objectiu principal de créixer de manera exponencial i consolidar iniciatives creades en edicions anteriors. Per primer any, optarà a forma part del calendari 2020 de curses per muntanya de la FEEC.

L’esdeveniment està format per un cap de setmana ple d’activitats. D’entrada, es disputaran tres curses que modifiquen completament els seus recorreguts per tal de fer-les més properes al seu entorn: Entre Castells Sprint 10 km, Entre Castells Express 20 km i Entre Castells Trail 35 km. L’objectiu és que el participant senti de ben a prop l’escènica de mar i muntanya que presenta el Parc Natural de Cap de Creus. Es preveu que aquest any es repeteixi la presència internacional amb la participació de corredors de França, Bèlgica, Dinamarca i Itàlia, a més dels corredors vinguts d’altre comunitats autònomes com Mallorca, Madrid, Valencia i País Basc. A més, hi ha la previsió de superar les 2.000 persones, entre participants i visitants i així poder situar a Vilajuïga com un dels indrets referents dels Esports Outdoor de Catalunya.

Aquest any l’organització presentarà dues noves propostes: la cursa “Entre Castells Orientació” i “Entre Castells BTT”, que faran descobrir als participants noves disciplines esportives, fins ara inèdites en el format Entre Castells. Les noves proves es realitzaran el dissabte al matí, juntament amb la cursa Entre Castells Orientació. Pel que fa a la Entre Castells Orientació estarà organitzada conjuntament amb Aligots Club Esportiu de Curses d’Orientació i la prova puntuarà per la lliga Nord d’Orientació i el Campionat Comarcal Escolar. La Entre Castells

BTT, està organitzada pel Club Ciclista Vilajuïga – EoBikes, i serà la segona prova del calendari de la Copa Catalunya Infantil de BTT 2019 de la Federació Catalana de Ciclisme.

Una altre de les novetats per aquest any es la incorporació de la nova categoria “minimalista”, en els recorreguts Entre Castells Sprint 10 km, Entre Castells Express 20 km i Entre Castells Trial 35 km.

A dia d’avui, ja són moltes les marques interessades en formar part de la ja consolidada Fira de Muntanya i Esports d’Aventura, que estarà oberta durant tot el cap de setmana al Centre Cultural i Esportiu de Vilajuïga. La imatge principal de les properes edicions serà el concessionari Interfren – Citröen – DS Figueres.