FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Jordi Santacana
Foto: Jordi Santacana

Notícies - 11/02/2020

La Cursa dels Biberons decidirà el millor equip de curses per muntanya

Terra Alta Curses per Muntanya

La 7a Cursa dels Biberons, organitzada per l’Associació Esportiva Cota 705, serà l’escenari del Campionat de Catalunya de curses per muntanya per equips el proper 16 de febrer. La localitat de Pinell de Brai (Terra Alta) es convertirà en l’epicentre de les curses per muntanya del cap de setmana.

La cursa, de 23 quilòmetres i un desnivell positiu de 1.345 metres, prendrà la sortida des de l’interior de la Catedral del Vi, un dels edificis més emblemàtics de la població, i s’endinsarà per les serres de Cavalls i de Pàndols, testimonis històrics de la Batalla de l’Ebre. De fet, el nom de la cursa es pren com a homenatge a aquells joves de la Lleva del Biberó que va anar a la Guerra.

Aquest any la cursa dels Biberons es reinventa i ofereix nous recorreguts en totes les modalitats. S’ha treballat en la recuperació de senders històrics per recórrer l’emblemàtica Serra de Cavalls, sense oblidar això sí, el pas per la Cota 705 i la Vall Closa, espais claus durant la Batalla de l’Ebre. En el cas de la cursa absoluta, més de la meitat del recorregut és diferent a edicions anteriors i en d’altres modalitats gairebé la seva totalitat.

El Club Esquí Girona (SE) és l’actual campió, trencant l’hegemonia del AE Matxacuca dels últims tres anys. Serà la revàlida dels corredors de Santa Cristina d’Aro, tot i que davant hi haurà equips potents com el Club Muntanyenc Monistrolenc, el Centre Excta. Pontsicà o el Club Excta. Madteam.