Feec Notícies - Cursa Bassiero

Notícies - 06/03/2014

La Cursa del Bassiero celebra els 50 anys, amb nou recorregut i novetats a Esterri d’Àneu

Esquí de muntanya

La Unió Excursionista de Catalunya de Barcelona (UEC de Barcelona) organitza la 50a edició de la Cursa del Bassiero d’Esquí de Muntanya, els dies 15 i 16 de març. La UEC Barcelona pretén que la cursa sigui més que un esdeveniment esportiu i, per això, ha organitzat diferents activitats i tallers a Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà) durant el cap de setmana. La competició d’enguany, que forma part de la 30a Copa Catalana FEEC-Millet per equips de la FEEC, rep el nom de Bassiero5014. El president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino, amb els responsables de la cursa, van fer la presentació ahir dimecres, 5 de març, a la seu de la UEC de Barcelona.

Cursa BassieroLa prova començarà a les 8 hores del diumenge des de la zona de la Paülla (Baqueria-Beret) i és preveu que finalitzi a les 15.30 hores amb l’entrega de premis a Esterri d’Àneu, a uns 15 quilòmetres de l’inici de la prova. La Cursa del Bassiero és per equips i és pot realitzar amb parella o bé amb grups de tres persones, tot i així, la inscripció és individual i es pot tramitar des del web de la FEEC. El recorregut d’aquest any, en motiu del 50è aniversari, presenta novetats i va ser presentat ahir a la seu de la UEC de Barcelona.

Una cursa amb història

La Cursa del Bassiero, que ja compta amb 50 edicions, és remunta a l’any 1965, quan un grup de joves de la Secció d’Alta Muntanya i Escalada de la UEC de Barcelona van organitzar la primera Travessa amb Esquís de Núria a Setcases. La participació va ser exitosa i, des d’aleshores, ha tingut continuïtat. Amb el pas del temps, però, les ambicions dels participants anaven en augment i l’escassetat de neu al Pirineu Oriental va fer canviar la cursa d’ubicació als voltants del cim del Bassiero, al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

La revista Vèrtex publica un extens reportatge sobre els 50 anys de la cursa Bassiero, amb textos d’Ia Bonet i fotos de Montse Jové, en el primer número de l’any.