FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 22/02/2016

La Crononiu, Campionat de Catalunya de Curses Verticals FGC Mountain Series 6.0

Esquí de muntanya

L’onzena edició de la CronoNiu, organitzada per La Molina Club d’Esports, acollirà el Campionat de Catalunya de Curses Verticals FGC Mountain Series 6.0 de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), el dijous 8. La cursa es desenvoluparà en l’entorn de l’estació d’esquí de La Molina.

El recorregut de la CronoNiu per a les categories sènior masculí i femení, i júnior masculí és de 685 metres de desnivell positiu. Els corredors sortiran des del telecabina Alp 2500, i la meta estarà situada a l’estació superior del mateix. Per les categories cadet masculí i femení, i júnior femení, el desnivell serà de 500 metres, amb sortida neutralitzada des del mateix punt, i cronometrada des de la pista olímpica.

Aquest any s’obre la cursa a una nova categoria, la infantil (inferiors a 14 anys). El desnivell d’aquesta categoria serà de 335 metres. La sortida es realitzarà des de la part alta del mur de la pista olímpica. Els corredors ascendiran mitjançant el telecabina, i desplaçant-se fins al punt de sortida descendint amb esquís. L’arribada serà a l’estació superior del telecabina.

La CronoNiu decidirà els campions de Catalunya de curses verticals

Pere Rullán (CE Pontsicà) i Pilar Quesada (CE Madteam) són els actuals campions de Catalunya en modalitat vertical, la més explosiva de les competitives en esquí de muntanya, i per tant, els rivals a batre. Els dos esquiadors van aconseguir el títol en l’anterior edició de la CronoNiu, en una cursa condicionada per una forta nevada caiguda durant el desenvolupament de la mateixa. Aquesta circumstància va fer pujar les marques dels esquiadors a meta, que de ben segur rebaixaran en aquesta nova edició.

Les inscripcions per la Crononiu estan obertes i es poden formalitzar a través del web de la FEEC.

[table id=261 /]