FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 01/06/2016

La Cova de l’Arcada, nova àrea de Montserrat amb regulació de l’escalada

Escalada

El Patronat de la Muntanya de Montserrat ha actualitzat la informació sobre les diferents àrees de la muntanya que estan regulades per a la conservació de les aus rupícoles.

En data 25 de maig de 2016, després del treball de seguiment de la parella d’aufrany (au rapinyaire catalogada com a en perill d’extinció) a Montserrat, el cos tècnic del Patronat de la Muntanya de Montserrat i el Cos d’Agents Rurals comuniquen el tancament de la zona d’escalada “E” de “La Cova de l’Arcada” i les agulles i parets que es troben per sobre d’aquesta franja. Queden lliures de regulació “La Proa”, “La Tonsura”, “El Supositori” i “L’agulla del Senglar”.

Aquest any és el vuitè any en què l’aufrany manté ocupat un territori a Montserrat i el cinquè any en què es reprodueix, i per aquest motiu i fins el 31 d’agost de 2016, no es permet, en aquestes zones, l’escalada ni qualsevol altre tipus d’activitat a les cingleres corresponents.

A més a més, es fa un recordatori de l’estat actual de les zones sotmeses a regulació per a l’escalada i per a la resta d’activitats (excepte el senderisme) que es practiquen dins el Parc Natural, a través d’aquest document amb la informació detallada.

Per a qualsevol dubte o més informació podeu trucar a l’oficina del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat (93 835 06 44) o consultar el web del Patronat.