FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/09/2014

La Copa FEEC de Curses d’Ultraresistència per Muntanya es decideix a l’Alta Ribagorça

Curses per Muntanya

L’Ultra Trail Comtes d’Erill, l’última prova del circuit KorrePirineus, tanca la Copa de Curses d’Ultraresistència per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes Catalunya al Pont de Suert (l’Alta Ribagorça) el proper 6 de setembre. La prova puntuable, organitzada pel Centre Excursionista de l’Alta Ribagorça, compta amb un itinerari de 82 quilòmetres de distància i 5.642 metres de desnivell positiu.

L’itinerari escollit recorre racons plens d’història i llegenda, i el paisatge del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i la seva perifèria. Segueix els senders que utilitzaven els antics comtes d’Erill per anar a la segona residència a la Vall de Boí. La faiada de Malpàs, el barranc de Viu de Llevata, la vall de Peranera, el serrat de Reconco, el cim del Corronco, la vall del Ginebrell, la vall de Boí i les rouredes de Castilló de Tor són alguns dels paratges que transitaran els participants.

Els guanyadors del KorrePirineus seran els participants que corrin en almenys quatre curses i acumulin el major nombre de punts. També s’ha previst un premi per a l’entitat o equip que aconsegueixi més punts.

KorrePirineusUna aposta conjunta de les entitats de la FEEC

Aquest campionat de curses per muntanya és una aposta conjunta de la regió novena de la FEEC, que comprén les entitats excursionistes i els cubs esportius de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran, organitza el KorrePirineus 2014.

El circuit pretén ser un motiu important per a la difusió i el coneixement dels espais i els territoris en què es celebren les diferents proves. Aquest campionat està format per set proves competitives que ara finalitza amb l’Ultra Trail Comptes d’Erill, al Pont de Suert. En aquesta edició, compta amb la col·laboració de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), així com el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.