FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Berga Trail
Foto: Berga Trail

Notícies - 21/04/2023

La Copa d’Ultraresistència proposa una doble cita al Berguedà i a la Garrotxa

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

El Berguedà i la Garrotxa seran les seus de la que ja serà l’11a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència.

Tot i les complicacions del calendari des de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya s’ha decidit tirar endavant aquesta nova edició de la competició.

Els guanyadors de la copa tindran premis en metàlic que seran 300 euros pel guanydor, 250€ pel segon, 200€ pel tercer, 150€ pel quart i 100€ pel cinquè. A més a més d’un obsequi d’un dels patrocinadors de la FEEC com és Alpina Watches pels dos campions.

Aquesta edició de la Copa ha seguit també els criteris establerts des de l’Àrea Esportiva de retallar les distàncies de les Ultres i seguint també l’assessorament mèdic d’aconseguir fer un calendari curt i amb curses que no superin els 100 quilòmetres.

Una copa de dues proves adaptada a un calendari molt carregat

La Copa de Curses d’Ultraresistència comptarà amb dues proves. La primera serà l’Ultra Ensija dins la Berga Trail. La cursa que l’última temporada va ser el campionat de Catalunya de l’especialitat es disputarà el 20 de maig amb sortida i arribada a Berga.

El recorregut permet gaudir de l’entorn de la capital berguedana i s’endinsa cap a la Serra d’Ensija: la Serra de Queralt, els Rasos de Peguera amb el Pedraforca de fons i el pas pel mig de prats d’alta muntanya, segur que no deixaran a ningú indiferent.

En total seran 60 quilòmetres amb 3.413md+ que coronarà també el campionat de Catalunya per equips. Les inscripcions són obertes  amb un màxim de 500 participants per a coronar-se amb el barret de Patum i per puntuar en la primera de les proves de la Copa.

La segona prova que decidirà la competició es disputarà a la Garrotxa amb sortida i arribada a Oix. La clàssica Trepitja Garrotxa serà “el partit de tornada” de la competició per a decidir els campions de Copa d’aquesta 11a Copa Catalana.

La Trepitja Garrotxa presentarà un recorregut de 84KM i 4.500md+ i un cop més tindrà caràcter solidari gràcies a l’ajuda de Noel. La cursa tornarà a oferir un ampli ventall de paisatges bucòlics per camins de l’Alta Garrotxa i un recorregut exigent i tècnic abans d’arribar a la meta d’Oix.

La Trepitja Garrotxa encara no ha obert inscripcions per a la cursa que es disputarà el 21 d’octubre.