FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/06/2018

La copa del món d’skyrunning arriba a Catalunya amb la Buff Epic Trail

Curses per Muntanya

El Buff Mountain Festival és el marc escollit un any més per acollir una de les proves de la copa del món d’skyrunning. La prova es disputa el dia 1 de juliol, amb sortida i arribada a la població de Barruera, epicentre del festival de muntanya més gran de Catalunya.

La cursa puntuable per a la copa del món, de les quatre que es disputen, és la de 42 quilòmetres i 3.300 metres de desnivell positiu. És una prova de distància marató amb un recorregut tècnic i espectacular, que consisteix en un itinerari circular per la zona perifèrica del Parc Nacional i les muntanyes que envolten la Vall de Boí.

La selecció catalana de curses per muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) participa a la cursa amb un equip de vuit atletes: Laia Andreu (UE Vic), Montse Martínez (AAE Escola del Treball (SE)), Eduard Hernández (AE Matxacuca), Albert Pujol (CE Taradell), Pol Rodríguez (UEC Olesa de Monterrat), Sergi Rodríguez (CE La Segarra), Gerard Españó (AE Moutain Runners del Berguedà) i Jonatan Mora (CE Voltreganès).

Per altra banda, un equip de joves corredors també vestirà els colors de Catalunya en una de les dues curses petites a Barruera, la de 26 quilòmetres i 2.060 metres de desnivell positiu, que també forma part del Circuit Català de Curses per Muntanya de la FEEC.

L’equip jove de la selecció el composen: Gisela Carrion (Els Xulius Centre Social Ribetà), Laia Aguilar (CE Calldetenes), Marc Traserra (Club Excursionista Voltregranès ARS), Iu Escolà (CE Rubí), Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team), Roger Martínez (AE Intempèrie) i Eduard Baquer (AE Matxacuca).