FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 22/01/2024

La Copa del Món d’esquí de muntanya en directe a Televisió de Catalunya

Alta Ribagorça Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Televisió de Catalunya emetrà en directe la prova de la Copa del Món d’esquí de muntanya que es disputarà a Catalunya aquest pròxim cap de setmana.

La competició es farà a l’estació de Boí-Taüll (Alta Ribagorça) i es podrà veure als millors esquiadors i esquiadores de muntanya del món competint en les disciplines d’esprint (dissabte) i relleus mixtes (diumenge).

El català Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) surt com un dels grans favorits per aconseguir el doblet després de la seva contundent victòria a l’Europeu en la cursa Esprint i en la de relleus fent parella amb l’andalusa, Ana Alonso.

L’aposta pels esports de muntanya de la televisió pública catalana segueix creixent després d’iniciar el seu contacte amb aquests amb les retransmissions de les Curses per Muntanya i de realitzar la tranmissió del Mundial d’esquí de muntanya de 2023 a Boí.

El president de la FEEC, Jordi Merino, entrevistat en directe a Tv3 per la periodista Ruth Gumbau
El president de la FEEC, Jordi Merino, entrevistat en directe a Tv3 Foto: Quim P. Casadesús

L’equip tornarà a estar encapçalat per Xavier Casillanis i comptarà amb la locució dels periodistes, Josep Maria Puig i Ruth Gumbau i els comentaris de Mireia Miró.

Televisió de Catalunya, a més a més, servirà la senyal internacional a ISMF per a poder emetre les imatges de la cursa per a tot el món.

Les curses es podran seguir en directe per TV3: dissabte l’esprint a partir de les 10:30h i diumenge els relleus a partir de les 11h.

Esportivament, Catalunya però tindrà una àmplia representació d’esportistes a la prova doble de Boí. Fins a cinc esportistes catalans competiran en les dues curses.

Marta Garcia (CE Cerdanya Skimo Club) arribarà a la prova després de sumar un nou pòdium en verticals a la Copa del Món i amb la confiança del bon paper fet a l’europeu de la Flaine. En categoria femenina, Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) buscarà també situar-se a la final després de la plata U23 aconseguida a l’europeu.

Pel que fa als nois, Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà) i Marc Ràdua (CEPS) acompanyaran a Oriol Cardona i intentaran també fer-se un lloc entre el top10 de la prova.