FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 26/01/2017

La Copa del Món d’Esquí de Muntanya arriba a la Catalunya Nord

Esquí de muntanya

La segona prova de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya de la International Ski Mountaineering Federation (ISMF) es disputarà a Cambradase, a la Catalunya Nord, els dies 28 i 29. La prova individual tindrà el seu pas intermig per Sant Pere dels Forcats i pasarà pel cim de Cambradase com a punt màxim, el dissabte 28. La cursa esprint, la primera de la temporada, tindrà la seva base a Sant Pere dels Forcats, el diumenge 29.

Cent vint-i-cinc esquiadors procedents de catorze països han confirmat la seva participació en la prova individual de dissabte. Cambradase té una gran tradició en la pràctica de l’esquí de muntanya: “Conservo grans records de Cambradase, acostumava a entrenar en aquesta zona quan vivia a Font Romeu” ha explicat Kilian Jornet (AE Ekke Lleida), guanyador de la Copa del Món Individual el 2016.

Primera prova esprint de la temporada internacional

Més d’un centenar d’esquiadors disputaran diumenge també la primera prova esprint del calendari internacional. Alguns dels competidors catalans són grans especialistes en aquesta disciplina i esperen firmar uns bons resultats. Hi seran presents els actuals campions d’Espanya, Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) i Clàudia Galícia (CE Cerdanya Skimo Team), així com la subcampiona d’Europa, Marta Garcia (CE de Calldetenes).

Fotografia / ISMF