FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 14/09/2021

La copa de Raids d’Esports de Muntanya fa parada al Cap de Creus

Alt Empordà Raids d'esports de muntanya

El Parc Natural del Cap de Creus serà el terreny de joc de la segona prova puntuable per a la 17a Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya de la FEEC. L’encantador poble de Cadaqués serà el centre neuràlgic de la competició, on els participants podran descobrir els indrets més màgics del punt més oriental del país, així com també els més verges de la costa brava.

L’esdeveniment se celebrarà el dissabte 25 de setembre, estarà organitzat des del CE Teià, i a tres setmanes vista ja queden poques inscripcions disponibles. Ferran Ballesta codirector de la prova comenta que “estem molt contents amb l’interès dels raiders, a la primera setmana d’obrir inscripcions ja s’han esgotat gairebé totes les places, això ens anima a seguir oferint proves de qualitat i en entorns naturals únics. Sobretot valorem molt l’elevat nombre d’inscrits en categoria familiar, on els equips han d’estar formats com a mínim per un menor i un adult, i entre 2 i 5 persones. Ens fa especial il·lusió que la canalla s’iniciï en aquest esport, i que les famílies puguin compartir aquesta experiència i transmetre tots els valors que aquest esport ens ofereix. També ens satisfà tenir equips inscrits procedents de tota la geografia catalana i de l’estat francès”.

Un raid obert 

Els participants poden escollir entre 4 categories: Familiar, Open, Aventura i Elit. Cada categoria té un temps màxim de durada per a completar el recorregut i realitzar totes les proves. No hi ha cap secció ni prova especial que sigui obligatòria, si no que cada equip pot decidir que fa i aleshores va sumant els punts corresponents. Guanya l’equip que aconsegueix més punts, i en cas d’empat a punts qui ho ha fet amb menys temps.

Adrià Vall codirector de la prova ens explica que “l’ordre de les seccions i les proves especials és el mateix per a totes les categories, el que canvia són els Kms, el desnivell i la dificultat física i tècnica d’orientació per a trobar les balises i completar el recorregut”.

Els equips començaran amb una secció de kaiak pels entorns de la preciosa illa de Port Lligat, font de la inspiració artística de Salvador Dalí. Tot seguit agafaran les bicis i s’endinsaran al Parc Natural del Cap de Creus. Continuaran amb un trekking i una orientació urbana pel casc antic de Cadaqués, i en algun punt d’aquesta secció es trobaran la prova especial de pàdel surf. La quarta secció és de natació per un dels espais més purs de la Costa Brava, amb l’aigua cristal·lina i un atractiu fons marí. Faran tir amb arc, i finalment tornaran a agafar les bicis direcció a meta.

El codirector de la prova Adrià Vall destaca les dificultats per aconseguir els permisos per a poder realitzar la prova dins els límits del Parc Natural del Cap de Creus “com és lògic cada vegada hi ha més restriccions per a celebrar proves esportives en espais naturals protegits, hem treballat de valent per a complir tots els requisits exigits per les administracions, i tenim moltes ganes que els participants puguin gaudir d’aquest meravellós espai natural del nostre país i respectar l’entorn que es trobaran.”