FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies - Presentació de la VII Copa Catalana i el IX Circuit Català de Raquetes de Neu
Feec Notícies - Presentació de la VII Copa Catalana i el IX Circuit Català de Raquetes de Neu

Notícies - 20/01/2014

La Copa Catalana i el Circuit Català de Raquetes de Neu, protagonistes a la platja de Castelldefels

Castelldefels va acollir la presentació de la VII Copa Catalana i el IX Circuit Català de Raquetes de Neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). L’acte, celebrat ahir diumenge, 19 de gener, va ser organitzat pel Centre Excursionista Roca Negra de Castelldefels en col·laboració molt estreta amb la Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME) de Gavà, club amfitrió l’any passat a la platja de la població veïna.

Al llarg del matí es van desenvolupar diversos tallers oberts a la participació de tot el públic, amb un recorregut per la sorra de la platja guiat pels voluntaris del Roca Negra i de la UME per a les persones no iniciades amb les raquetes de neu i dos tallers més, un d’orientació amb brúixola i mapa per un circuit marcat amb balises, i un altre d’explicació del funcionament dels ARVA, els aparells de rescat de víctimes d’allaus.

Selecció Catalana de Raquetes de Neu

El plat fort de la jornada va ser la presència dels corredors de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu: Just Sociats (Club Excursionista Callús), Gabriel Crosas (Centre Excursionista Torelló, Laia Cuevas (Associació Esportiva Matxacuca) i Laia Andreu (Club Excursionista Callús, actual campiona d’Europa. Els corredors van disputar una cursa per un recorregut senyalitzat de dos quilòmetres.

A més a més, també es va fer una breu demostració de canicross, que té una de les seves cites més imminents el proper diumenge 2 de febrer a Gavà, amb la Canicross i Mitja Marató de l’Eramprunyà organitzada per la UME.

La cerimònia es va clausurar amb els parlaments del president de la FEEC, Jordi Merino; el seleccionador de l’equip català de raquetes de neu i vicepresident de la FEEC, Josep Maria Peixó; el regidor d’esports de l’Ajuntament de Castelldefels, Marc Soler; la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Castelldefels, Margarita Manzano, i el president del Centre Excursionista Roca Negra, Daniel Giménez. El colofó final va ser un sorteig entre tots els assistents de material tècnic de muntanya i altres regals.

El calendari de la temporada

El calendari de competicions s’inicia amb IX Circuit Català de Raquetes de Neu, que serà el 9 de febrer a Cap de Rec, tindrà un total de 7 proves i clourà el 6 d’abril a la Serra d’Ensija.

La VII Copa Catalana de Raquetes de Neu, per la seva banda, encetarà la temporada el 16 de febrer a la Vall de Núria, comptarà amb un total de 4 proves que s’allargaran fins el 23 de març amb una cursa a Conangles-Boí.