FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavi Palahí
Foto: Xavi Palahí

Notícies - 09/01/2023

La Copa Catalana FGC-Dynafit s’estrena al Capcir

Capcir Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

La Traça Catalana, organitzada per l’Association Sport Montagne Cerdagne Capcir, serà la primera prova d’esquí de muntanya que encetarà aquest 2023. La prova se celebrarà el pròxim diumenge 15 de gener a Els Angles (Capcir) i forma part de la 39a Copa FEEC d’Esquí de Muntanya FGC Dynafit.

La mítica cursa del Pirineu oriental començarà a les 8:30h, amb un recorregut per la zona del circ de Camporells, i finalitzarà entre les 10:30h i les 13:30h. L’entitat proposa quatre recorreguts de diferent dificultat. La modalitat que puntuarà per la Copa serà la individual.

Des de l’organització es vol recuperar el traçat original de la cursa, tot i que s’està pendent de les condicions de la neu. En l’última edició una forta nevada va obligar a que la cursa es realitzes només per l’estació d’esquó de Les Angles. Les nevades que han caigut les últimes hores fan ser optimistes als organitzadors que esperen poder oferir un traçat molt tècnic de 22,5 quilòmetres i 1.800 metres de desnivell, destinat a la categoria sénior. Dels Angles pujaran fins al Petit Peric, faran un descens fins al refugi Camporells pel corredor de Patou, tornaran a pujar pel corredor nord fins al Gran Peric per acabar amb una majestuosa baixada pel passadís sud-oest del Gran Peric, fins al punt d’inici una altra vegada.

El segon està destinat a les categories júnior i juvenil i tindrà una distància de 17 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell. Serà un viatge d’anada i tornada al Petit Peric, amb pujada prèvia al Mont Llaret.

Un tercer recorregut de 10 quilòmetres i 560 metres de desnivell, destinat als infantils i cadets, portarà als participants a través de les pistes d’esquí de Les Angles, arribaran fins al cim del Mont Llaret, abans d’iniciar una baixada cap al refugi de Balmete. La tornada té el mateix recorregut, passant pel Roc d’Aude abans d’arribar al Pla de Bigorre.

La prova és un clàssic de la Copa Catalana i de les competicions andorranes i franceses d’esquí de muntanya. De fet aquesta edició serà copa francesa d’Esquí de Muntanya. La cursa es podrà veure en directe pel canal francès 8 Mont Blanc

Les inscripcions segueixen obertes fins al mateix dissabte abans de la cursa.

Novetats a la 39a Copa FEEC d’Esquí de Muntanya

La temporada comença amb una novetat important com és la nova Copa Catalana FGC-Dynafit. Des de l’Àrea Esportiva de la FEEC s’ha decidit unir les diferents copes i crear una única competició on puntuin les diverses disciplines. Així el calendari s’havia d’obrir amb una cursa vertical a Vallter el 4 de desembre, Isards Atac Skimo (Ski Club Camprodon) que va quedar suspesa per la manca de neu  i en principi es tancarà amb el 64è Ralli del CEC per equips el 25 de març.

La Copa la composaran un total de sis proves i començarà aquest cap de setmana al Capcir amb la tradicional Traça Catalana, passarà per Andorra amb la Comapedrosa Andorra Pal-Arinsal el 21 de gener i per Aransa amb la Traça Muga (UE Urgellenca) el dotze de febrer. A més a més també quedarà dins la Copa la 14a Crononiu a la Molina, que està a l’espera de confirmar la seva data.

Amb aquesta modificació es busca un sistema de copa més semblant al que realitzen altres federacions que ja realitzen aquest sistema de copa més plural i menys especialitzat pels esportistes.

Els esportistes que vulguin puntuar per la classificació final hauran de puntuar en cinc de les sis curses.