FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

La Copa Catalana d’Ultraresistència continua amb la Travessa Núria-Queralt | FEEC

Notícies - 02/07/2014

La Copa Catalana d’Ultraresistència continua amb la Travessa Núria-Queralt

Curses per Muntanya

La Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència per Muntanya del calendari de competicions de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya continua amb la 24a Travessa Núria-Queralt, organitzada per l’Associació Muntanyencs Berguedans i que tindrà lloc aquest cap de setmana, entre el dissabte 5 i el diumenge 6 de juliol. En aquesta prova, la FEEC aporta el cronometratge electrònic i els dorsals de la prova amb la col·laboració de Livetrail i Primer KM.

La mítica Núria-Queralt manté el recorregut de 92 quilòmetres, amb més de 5.500 metres de desnivell positiu i 6.800 de negatiu, comença al santuari de la Vall de Núria i acaba a Berga (el Berguedà), passant per camins de muntanya i pistes forestals. La prova, qualificada d’ultraresistència, s’ha de fer en menys de 24 hores i està reconeguda pels organitzadors de la The North Face Ultra-Trail du Mont-Blanc, fet que concedeix 3 punts a cada corredor que l’acabi.

La prova comença a Núria i continua fins a Nevà i Castellar de n’Hug, on enfila cap al Pla d’Erols i el Refugi del Rebost, des d’on baixa fins a la població de Bagà. Després de superar el desnivell per Gisclareny, s’arriba a Saldes, sota el cim del Pedraforca, i s’enfila fins al Refugi d’Ensija, per baixar per Peguera, Corbera i, finalment, Berga. La cursa té un total de 12 punts de control, on els corredors s’hi trobaran fruita, menjar o líquids.