FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler
Foto: Pat Soler

Notícies - 11/06/2024

La Copa Catalana de raids es reprèn amb el Berguedà com a protagonista

Berguedà Raids d'esports de muntanya Raids d'Esports de Muntanya

Es reprèn la 20a Copa Catalana de raids d’esports de muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). La segona prova del calendari es disputarà els pròxims 15 i 16 de juny al Berguedà. Vallcebre i Vilada seran les protagonistes del CatRaid Berguedà, organitzat pel Club d’Esports de Muntanya Capafonts.

Després de l’inici de la competició amb el Raid Noguera el passat 13 d’abril, la Copa continuarà el cap de setmana vinent amb una prova de dos dies. Els participants hauran de desplaçar-se mitjançant l’orientació i hauran d’alternar diferents disciplines esportives per aconseguir completar el recorregut, que serà secret fins a l’inici de la competició, proposat per l’organització.

Els partícips del CatRaid Berguedà podran escollir entre quatre categories: elit, aventura, familiar i open. Per a totes elles, la prova serà de dos dies i amb una acampada sota les estrelles la nit de dissabte. Les categories elit i aventura faran un total de gairebé vint hores entre dissabte i diumenge, mentre que les categories familiar i open en faran quatre el primer dia i quatre també el segon. Aquesta nova cita de la Copa Catalana de raids d’esports de muntanya proposarà proves de trail, BTT, orientació per rumbs, tirolina, tir amb arc o escalada, entre altres especialitats sorpresa.

La segona prova de la Copa recorrerà racons espectaculars del Berguedà.

Pel que fa a les categories elit i aventura, dissabte el tret de sortida es farà des del municipi de Vallcebre i el punt d’arribada serà Vilada. Es tracta d’un recorregut lineal que travessarà racons espectaculars de la comarca berguedana. Diumenge els participants començaran la prova des del poble viladí per a retornar per un altre traçat fins a Vallcebre. Referent a les categories familiar i open, dissabte a la tarda es realitzaran totes les proves per Vilada i, diumenge al matí, el centre serà el municipi vallcebrès.

El CatRaid Berguedà proposa un cap de setmana complet on aquests dos escenaris, Vallcebre i Vilada, es convertiran en l’epicentre dels esports d’aventura.

En aquest enllaç pot consultar-se el calendari de la 20a Copa Catalana de raids d’esports de muntanya.