FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 28/04/2015

La Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya continua amb l’Aventura X-Perience Montseny

Raids d'esports de muntanya

El Club Excursionista Ascensiones Guiadas ha organitzat la segona prova de la 12a Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, l’Aventura X-Perience Montseny, amb sortida des de Sant Esteve de Palautordera, al cor del Montseny.

Un total de 25 equips han pres la sortida, a les 7 del matí, d’un raid amb varietat de proves i disciplines, practicant la bicicleta tot terreny (BTT), el trekking, el pàdel surf o el rappel. Hi han participat 11 equips d’èlit, 10 d’aventura i 4 d’iniciació. La primera secció del raid ha consistit en una prova d’orientació urbana per relleus i amb preguntes. La segona secció, amb 40 quilòmetres i 3.000 metres de desnivell amb BTT, ha posicionat els equips.

La tercera secció ha consistit en 8 quilòmetres i 250 metres de desnivell, i ha portat els equips a disputar la prova de pàdel surf i, per continuar, un tram d’orientació de 13,5 quilòmetres i 2.000 metres de desnivell. La quarta secció ha consistit en un circuit circular en BTT a l’entorn pròxim al punt de sortida, de 16 quilòmetres i 400 metres de denivell. Finalment, l’última secció ha constat d’un tram d’orientació circular de 17 quilòmetres i 380 metres de desnivell on l’estratègia ha tornat a ser la clau, i on alguns equips han hagut de renunciar a fer aquest tram del raid per falta de temps i arribar abans de les 18 hores a la meta.

Després del primer raid, l’Aventura X-Perience Caldes de Malavella, el raid del Montseny l’han guanyat els membres de l’equip Vallfosca, seguit de l’equip Haglöfs Raid Team i raidaventura.org. Un cop acabat el raid, els organitzadors han ofert una botifarrada als participants i han fet un sorteig de material i lliurament de premis.