FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 08/02/2021

La Copa Catalana de curses per muntanya fa un pas endavant

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La Copa Catalana de curses per muntanya fa un canvi important aquest 2021 per convertir-se en una competició més dinàmica, atractiva i professional, amb l’objectiu de fer crèixer la disciplina esportiva.

Un dels principals al·licients serà el de poder disputar sis de les millors curses del calendari català reagrupades amb una copa que tindrà un seguiment dinàmic i que buscarà sempre la complicitat dels esportistes i les entitats organitzadores.

D’altra banda es donarà més visibilitat a la competició amb diferents estratègies de comunicació pròpies i externes, amb presència més destacada a premsa i televisió. Tanmateix, s’entregarà un maillot de líder després de cada cursa per als qui encapçalin la classificació general.

També cal destacar la millora en el format d’inscripcions i de seguiment de les classificacions, ja que aquestes es podran seguir pràcticament en directe tant les de la cursa que s’estigui disputant com les de la classificació general de la Copa.

Aquest any la Copa Catalana seguirà sent un dels criteris que se seguiran per poder disputar els campionats estatals i la copa del món amb la Selecció Catalana de curses per muntanya. El seleccionador, Pere Rullan, seguirà les diferents competicions per poder escollir aquells esportistes que portin la samarreta de la selecció catalana en proves estatals i internacionals.

Sextet de curses de nivell mundial

Si per alguna cosa destaca el calendari d’aquesta dinovena edició és pel nivell de les proves. S’ha creat pensant en el territori on les curses per muntanya tenen un pes específic gràcies a les entitats organitzadores. Hi prendran part un total de sis proves:

El 21è Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya se celebrarà el 13 de juny a la mítica Olla de Núria, organitzada des de la Unió Excursionista de Vic. Serà la segona vegada que es viurà un campionat nacional a la vall de Núria després de que Kilian Jornet i Mireia Miró el guanyéssin en 2009. Els nous campions buscaran agafar el relleu de Josep Morales (AE Mountain Runners del Berguedà) i Núria Gil (CE l’Areny) que es van imposar en la darrera edició.

La 14a Trobada Aristot, organitzada per la UE Urgellenca, acollirà el campionat de Catalunya per equips el 9 d’agost.

La Copa de curses verticals celebra l’onzè aniversari

Per la seva banda, la Copa Catalana de Curses Verticals viurà la seva onzena edició amb tres proves força estimades pels amants d’aquesta disciplina esportiva:

Pel que fa al campionat de Catalunya de l’especialitat es disputarà a l’ Olla Vertical es disputarà la tarda del 12 de juny a la vall de Núria, cursa que servirà per coronar al campió català de curses verticals, títol actualment en possessió de Pere Rullán (La Molina Club d’Esports)  i Gisela Carrión (AE Matxacuca).

En aquests moments les proves OPEN del calendari de la FEEC no es poden disputar i només es podran realitzar aquelles competicions que tenen criteri per formar la selecció catalana que competirà als estatals i a la Copa del Món.

 

CALENDARI

CALENDARI PDF