FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 17/09/2014

La Copa Catalana de Caminades de Resistència continua amb la Travessa Matagalls-Montserrat

Caminades de resistència

El Club Excursionista de Gràcia organitza aquest cap de setmana la Travessa de Matagalls-Montserrat, dins la Copa Catalana de Caminades de Resistència, que reunirà uns 3.000 caminaires i corredors al llarg de 85,5 quilòmetres, des de Coll Formic, als peus del Matagalls, fins al Monestir de Montserrat.

La Travessa organitzada pel Club Excursionista de Gràcia i que enguany celebra la seva 35a edició, acumula un desnivell de 5.980 metres i s’ha de fer amb un màxim de 24 hores. Els participants han de passar per 10 controls de pas i altres avituallaments.

cartell_caminades_resistencia_web_1El primer control, abans d’arribar al Bellit, al quilòmetre 7,9; el segon, al pla de la Garga, al quilòmetre 20. Després, el proper serà a la Casa de la Rovireta, al quilòmetre 29,5; el quart control serà al coll de Matafaluga, al quilòmetre 37,7 i, el cinquè, a la pista del Dalmau, al quilòmetre 53,8. Els últims cinc controls abans de l’arribada estan situats al torrent de les Saleres, al quilòmetre 59,9; al coll del Queixal, al quilòmetre 67,2; a les Vendranes, al quilòmetre 71,9; a la carena Hostal de la Creu, al quilòmetre 79,6 i, finalment, a la pista de l’Aigua, al 82,3.

En commemoració del Tricentenari

El Parlament de Catalunya va acollir la presentació de la Matagalls-Montserrat 2015 el passat 3 de setembre. En l’acte van participar: la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; la presidenta del Club Excursionista de Gràcia, Marisa Carreño; el coordinador de la travessa, Eduard Albareda; el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino; el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Gerard Esteva, i el comissari de la commemoració del Tricentenari de la Generalitat, Miquel Calçada, ja que enguany la prova s’adhereix als actes commemoratius.