FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/02/2015

La Copa Catalana de Caminades de Resistència arrenca amb l’Almogàver Muntanyes de Prades

Caminades de resistència

La 5a Almogàver Muntanyes de Prades, organitzada per l’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades, obre aquest dissabte la 18a Copa Catalana de Caminades de Resistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). La prova, un recorregut no competitiu per camins de muntanya al llarg de 60,25 quilòmetres i 5.442 metres de desnivell acumulat, ofereix un temps limitat de 17 hores.

L’Almogàver Muntanyes de Prades, que comença i acaba a la localitat de Prades, al Baix Camp, vol emular l’esperit de sacrifici, la força i la determinació dels antics almogàvers. Aquests guerrers catalans van batallar i conquerir mitja mar Mediterrània durant l’edat mitjana. Només uns pocs escollits han estat capaços d’aconseguir gestes similars. L’Almogàver Muntanyes de Prades ofereix l’oportunitat d’experimentar les sensacions i les vivències que representa el gran repte de completar el recorregut.

El recorregut vol donar a conèixer les raconades més desconegudes i espectaculars de les Muntanyes de Prades, dins de les limitacions de distàncies i desnivells que implica la Copa Catalana de Caminades de Resistència. Els participants passen també per bona part dels nuclis habitats de l’interior d’aquestes muntanyes i per les seves tres valls (Brugent, Glorieta i Siurana), per la qual cosa resulta un recorregut de descoberta integral d’aquest territori. Un recorregut, al mateix temps exigent i tècnic, que farà gaudir els participants amants de la muntanya.