FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Ivan Torres
Foto: Ivan Torres

Notícies - 11/03/2021

Retorn de la competició FEEC aquest cap de setmana a la ‘Bassiero’

Pallars Sobirà Esquí de muntanya Esquí de Muntanya Seleccions catalanes

La 57a edició de la Cursa del Bassiero, organitzada per la Unió Excursionista de Catalunya (UEC) de Barcelona, acull el Campionat de Catalunya d’Esquí de Muntanya per Equips de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), a les Valls d’Àneu, aquest diumenge 14 març. Aquesta clàssica del calendari d’esquí de muntanya català se celebra des de l’any 1965, i l’organització la reivindica com una cursa per a tots els públics.

Els esquiadors participants al Campionat de Catalunya realitzaran un recorregut amb uns 2.500 metres de desnivell positiu. Les categories cadet i popular cobriran 1.500 metres de desnivell aproximadament. Els dos circuits es desenvoluparan per un espectacular entorn alpí, passant per l’Estany Gerber, Les Ares, o els pics de Bassiero i Saboredo.

A causa de les restriccions sanitàries actuals, així com pel poc marge de l’organització per tirar endavant la cursa, aquest any s’ha minimitzat el format. Per tant, aquesta edició no comptarà amb les jornades tècniques habituals el dia abans de la cursa. Pel que fa al contacte amb els corredors, l’esdeveniment s’adaptarà als protocols de seguretat de la FEEC, que farà que es faci l’entrega de dorsals en un espai obert i el briefing passi a ser virtual. Tots els corredors rebran el briefing de la cursa el dissabte 13 a través d’un correu electrònic. També s’elimina el dinar popular del diumenge després de la cursa i l’entrega de premis tindrà un format adaptat per reduir el contacte. Per últim, tots els membres de l’organització i els controls de muntanya seguiran les indicacions sanitàries.

Les inscripcions per la cursa, la qual ja compta amb més d’un centenar d’inscrits, estan obertes i es poden formalitzar a través del web de la FEEC.