FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 22/10/2019

La Comissió de Muntanya de la UIAA es reuneix a Hong Kong

Comitès

La Comissió de Muntanya de la Unió Internacional d’Associacions d’Alpinisme (UIAA) s’ha reunit a Hong Kong (Xina), amb l’assistència del cap d’Àrea de Formació de la FEEC, Jordi Magrinyà. La reunió ha comptat amb la participació de catorze delegats d’onze països diferents. Frederick Yu, president de la Unió de Muntanya i Escalada de Hong Kong (CHKMCU), ha estat l’encarregat de donar la benvinguda a tothom i Shirman So ha ofert una xerrada sobre la CHKMCU, la qual representa 167 clubs que promouen i proporcionen formació per a totes les formes d’escalada i alpinisme. Peter Farkas (president de MountComm) ha presentat el nu pla estratègic de la UIAA, que proposa que MountComm s’integri amb Access Comission i sigui rebatejat com Climbing and Mountaineering Development Commission.

Gestió de les muntanyes més altes del món

Recentment es va constituir un grup de treball per tractar les preocupacions relacionades amb pujar a les muntanyes més altes del món. A més, el British Mountaineering Council i Alpine Club han preparat una declaració en resposta a la cobertura mediàtica negativa i les propostes posteriors del Ministeri de Turisme del Nepal. La declaració posa de manifest les preocupacions que envolten els drets dels treballadors, les normes, els accessos, la corrupció i el frau, sostenibilitat i bones pràctiques. MountComm aprova aquesta afirmació i treballarà per fer front a aquestes inquietuds.

Certificació ISO per federacions i clubs

MountComm treballa per proporcionar a les federacions i als seus clubs l’opció d’adquirir la certificació ISO 21101 a cost reduït massivament (1.000€-2.000€). Aquesta norma exposa els requisits d’un sistema de gestió de seguretat per proveïdors d’activitats de turisme d’aventura i van ser establerts per empreses privades d’activitats a l’aire lliure a Europa. La norma cobreix directrius, procediments i bones pràctiques per a totes les activitats que els clubs i federacions duen a terme, amb vista a prevenir accidents i millorar la comprensió i la gestió de les activitats dels membres i del grup.

Directori de refugis de muntanya

El Club Alpí canadenc ha creat un directori i un sistema de reserva en línia pels seus refugis de muntanya. MountComm investigarà com funciona el seu sistema per crear-ne un de global i convidarà a les federacions a formar part d’aquest projecte.

Formació i qualificacions de muntanya UIAA

El nostre delegat de Xipre va destacar el valor de la pertinença a l’UIAA i l’acreditació d’esquemes de formació i qualificacions. Com a resultat, el govern de Xipre ara es pren seriosament les activitats a l’aire lliure i proporciona finançament; això va contribuir molt a augmentar la seguretat i la participació en activitats a l’aire lliure.

Ètica i valors

El Grup de treball d’ètica i valors (abans TVWG – Grup de treball de valors tradicionals) investiga la definició dels estils d’escalada i alpinisme i ètica associada, sostenibilitat, bones pràctiques i medi ambient.