FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 16/09/2016

La clàssica Matagalls-Montserrat arriba a la 37a edició

Caminades de resistència

La 37a edició de la marxa de resistència Matagalls-Montserrat, organitzada pel Club Excursionista de Gràcia, arrenca aquest dissabte 17 de setembre. L’inici de la prova es farà des de l’urbanització d’El Brull, ubicació estrenada en la passada edició, a partir de les 15 hores.

La Matagalls-Montserrat recorre 81,4 quilòmetres des d’El Brull fins al Monestir de Montserrat, i supera un desnivell acumulat de 5.670 metres. El temps màxim per completar el recorregut és de 24 hores.

La travessa es va crear en memòria de mossèn Jaume Oliveras i Brossa (1877-1957), un dels pioners del muntanyisme a Catalunya, que va realitzar aquesta travessa per primera vegada el 4 d’agost del 1904. El recorregut de la travessa és el següent: El Brull – Aiguafreda – Sant Llorenç Savall – Vacarisses – Monistrol de Montserrat – Monestir de Montserrat.

Vaga del Cremallera de Montserrat

El principal problema que es preveu aquest any ve relacionat amb la vaga que el Comitè d’empresa del Cremallera de Montserrat ha convocat durant 48 hores precisament aquest cap de setmana. Des de l’organització es lamenta moltíssim els problemes que això pugui provocar en el desenvolupament de la prova i esperen que es puguin establir uns serveis mínims per poder facilitar el transport dels participants.

Fotografia / Xavier Capdevila