FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: CATRaid Adventure Challenge
Foto: CATRaid Adventure Challenge

Notícies - 29/09/2021

La CATRaid Cap de Creus, equador de la 17a Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya

Alt Empordà Raids d'esports de muntanya

L’encantadora vila de Cadaqués (Alt Empordà) ha acollit aquest passat dissabte 25 de setembre la segona prova de la 17a Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, la CATRaid Cap de Creus, organitzada pel Club Excursionista Teià i l’Associació Esportiva Raidaventura.

Uns 160 participants van acudir a la platja de Port Lligat, ubicació on l’artista Salvador Dalí va viure gran part de la seva vida, per posar a prova les seves habilitats en els esports de muntanya. Un dia ennuvolat i amb un lleuger vent de llevant va donar-los la benvinguda. Els esportistes van poder escollir entre quatre categories, Elit, Aventura, Open i Familiar, amb distàncies i desnivells diferents. Totes, però, havien de superar un recorregut amb proves d’orientació, BTT, Kayak, Trekking, Pàdel Surf (SUP), Natació, Coastering (disciplina que comprèn el desplaçament en una zona intermareal d’una costa rocosa caminant o nedant), Tir amb arc i Orientació Urbana.

Recorregut i classificacions de la categoria Elit

Els equips de la categoria Elit van haver de realitzar un recorregut d’un total de 73 km de distància i 1.670 m. Aquest va consistir en uns 200m d’esprint fins a arribar als kayaks de l’empresa Kayaking Costa Brava, els quals van haver de portar a l’aigua i on van començar a remar al llarg de 6 km per la Badia de Port Lligat i Cala Guillola.  A causa de l’estat del mar l’organització va decidir per seguretat anular una balisa d’aquesta secció i modificar-ne una altra. Un cop arribats a la costa i després d’una ràpida transició els equips van haver d’agafar les BTT i tot el material necessari per a la resta del raid i van iniciar una divertida secció de 43 km de distància i 1.050m de desnivell positiu que donava la volta al Parc Natural del Cap de Creus passant pel poble pescador de Port de la Selva.

La secció de BTT va acabar a Sa Conca, punt des d’on començaven les dues següents seccions.  L’equip zona7.cat hi va arribar en primera posició seguit a 5 minuts de l’equip CATRAID, i a pocs minuts més l’equip Batec Garrotxí.

Des d’aquesta transició, primerament els equips van haver de realitzar una prova d’orientació urbana pel barri antic de Cadaqués que s’enllaçava amb un trekking de 13 km de distància i 500 m de desnivell positiu acumulat pujant a l’ermita de Sant Sebastià, passant pel Far de Cala Nans i acabant a Sa Saboia on havien de realitzar la prova de Paddle Surf, la qual l’organització va decidir reduir per motius de seguretat. Aquestes van seguir-se d’una prova especial de tir amb arc i finalment una última secció de BTT direcció a meta. En conclusió, una intensa i divertida jornada practicant una infinitat de disciplines de muntanya pels paratges més verges i autèntics de la Costa Brava que va acabar amb la primera posició de l’equip Zona7.cat, seguit de CATRAID i completant el podi l’equip Batec Garrotxí.

Classificacions de les categories Aventura, Open i Familiar

Els esportistes de les categories Aventura, Open i Familiar van realitzar un recorrgut idèntic però amb unes distàncies i desnivells inferiors i un nivell de dificultat també més baix.

Pel que fa als equips de la categoria Aventura, aquests van haver de realitzar un recorregut d’uns 58km de distància i 1.450m de desnivell positiu acumulat. Van pujar al podi en primera posició l’equip Rumb Pirineus, en segona la Llacuna Raid Team i en tercera Tio del Mazo.

El recorregut de la categoria Open va consistir en uns 36km de distància i 570m de desnivell positiu acumulat. La medalla d’or la va aconseguir l’equip Objectes Perduts, seguits de l’equip Micaco Raid i amb una medalla de bronze de l’equip Hem perdut un nen.

Els participants de la categoria Familiar van realitzar un recorregut de 26 km i 320 m de distància que van acabar amb una primera posició de l’equip Trescant, segona d’Almonster i tercera de Mosa Team.

Propera parada, Raid Noguera

El 16 d’octubre serà el torn de l’última prova de la 17a Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya, la Raid Noguera, organitzada pel Centre de Promoció d’Activitats de Muntanya. Aquesta se celebrarà al Casa de Colònies de Santa Maria de Meià (Noguera).