FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler - FEEC
Foto: Pat Soler - FEEC

Notícies - 07/05/2024

La Cara Amon per començar la Copa de Curses Verticals

Alta Ribagorça Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La 15a edició de la Cara Amon donarà el tret de sortida de la 14a Copa Catalana de curses Verticals de la FEEC. La prova, que es disputa a Barruera (La Vall de Boí) des de l’any 2009, és reconeguda per la seva especial duresa amb un recorregut de 4,7 km amb gairebé 1.400 metres positius amb tremps de pendent fins al 50 % que obliguen gairebé a progressar en quadrupèdia.

La vertical Cara Amon ha acollit fins i tot proves de caire internacional arribant a ser Campionat del Món de KV el 2021. En l’edició de l’any passat va ser Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya Verticals, en el que es van imposar Núria Hospital (Club Camí dels Ibers Trail Runing) i Arnau Aranda (Ass.Esp.Matxacuca) amb un temps d’1:05:03 i 53:15 respectivament.

Aquesta temporada però, el relleu de campionat el va prendre la Vertical del Sobrepuny, disputada el 6 d’abril a la Nou del Berguedà, on Arnau Aranda (Ass.Esp.Matxacuca) va tornar a revalidar el seu títol de Campió de Catalunya de Verticals, aconseguint el seu triplet i igualant el millor registre històric que fins ara, en categoria masculina, només tenia Pere Rullan amb els títols de (2018, 2019 i 2021). Al 2023, Aranda ja va emportar-se la Cara Amon i va tornar a superar a Jordi Bolet (Unió Excta. Vic) i a Iu Jaume que l’acompanyaven en el pòdium. El gironí començava a demostrar que quan el campionat nacional era en vertical, el seu nom s’havia de posar en totes les travesses.

Núria Hospital (Ass.Esp.Matxacuca) també va assaborir la victòria a dalt del cim de les Roies del Cardet (2.444m), rebaixant el temps de Gisela Carrión de l’edició anterior. Seguida de la Mireia Hernández (Centre Excursionista Terrassa) i la Rosa Maria Nieto (Club Muntanyenc Monistrolenc), que van conquistar la segona i tercera posició, respectivament.

La batalla d’aquest proper dissabte promet estar marcada per un altíssim nivell d’atletes sobretot en categoria femenina, amb gran noms com Mireia Hernández, Rosa Navarro o Marta Llagostera.

La 14a edició de la Copa Catalana de Curses Verticals, segueix apostant per mantenir un calendari consolidat amb dues curses clàssiques, la Cara Amón i la 9a Vartikalm, que tancarà la Copa el 20 d’octubre amb la famosa ascensió al sostre garrotxí, el Puigsacalm (1.515m). L’equador de la Copa es disputarà però, a Andorra el 8 de juny, a la Casamanya Extrem Vertical Race.