FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 19/06/2023

La ‘Cap del Rec’, punt i seguit del Circuit Català de Caminades de Resistència

Alt Urgell Cerdanya Caminades de resistència Excursionisme

La 16a edició de la Caminada Transfronterera de Cap del Rec, organitzada des del Club Muntanyenc Sant Cugat, serveix per aturar durant l’estiu el Circuit Català de Caminades de Resistència.

Els espectaculars paisatges d’alta muntanya de la Cerdanya i Andorra al voltant de la Tosssa Plana de Lles, han estat testimonis d’una nova edició d’una de les caminades més exigents del Circuit.

A les sis del matí, els més de 350 participants que van prendre part a les dues opcions de la caminada, van sortir des del Refugi Cap del Rec amb les primeres llums del dia i amb l’esperança d’evitar les previsions d’aigua que a partir de mitja caminada van haver de conviure amb els excursionistes. La pluja però no va ser intensa i es va poder realitzar amb normalitat la caminada.

Aquesta edició es tornaven a oferir dues opcions de caminada, una més curta de 30 Km i una de llarga que era la que puntuava pel Circuit de 49Km.

La Transfronterera del Cap del Rec, després del seu inici des del mateix Refugi amb el nom de la caminada, ha passat per territori català i andorrà, fent un recorregut per Can Jan de la Closa, prat de Xuïxirà, Refugi de l’Illa, Font de la Closa, Refugi de Perafita i el Refugi dels Estanys de la pera per tornar cap al mateix punt d’inici.

La caminada compte amb el Segell Petjada Verda i cal recordar que es realitza a l’entorn del Refugi del Cap del Rec, ja que anteriorment aquest mateix refugi havia estat gestionat des del mateix Club Muntanyenc de Sant Cugat.

La pròxima aturada del Circuit Català de Caminades de Resistència serà a tot una clàssica com és la Matagalls-Montserrat (CEG) que arriba a la seva 44a edició el pròxim 16 de setembre.