FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 07/06/2021

La Caminada Reus – Prades – Reus, equador del Circuit Català de Caminades de Resistència

Baix Camp Caminades de resistència Entitats

Unes 400 persones han posat a prova la seva resistència a la 24a Caminada Reus – Prades – Reus aquest cap de setmana. La caminada de l’Associació Excursionista Catalunya de Reus és la 8a a formar part del calendari del Circuit Català de Caminades de Resistència d’aquest any i que consta d’un total de 17 proves arreu de Catalunya.

La caminada, d’uns exigents 55km de distància i 2.950m de desnivell acumulat, ha començat en un dia fred amb intervals de lleugeres pluges i boira durant els primers quilòmetres. Tot i això, a meitat del camí el cel s’ha aclarit i ha permès als participants gaudir de les bones vistes i de la calor del sol. Com en anys anteriors, el recorregut ha sigut circular, amb començament i final a Reus (Baix Camp), i passant per llocs emblemàtics de la zona com el Coll de la Batalla, la Font del Roure, la Creu dels Noguers i el Coll de Capafonts abans d’arribar a Prades (940m d’altitud), el punt més alt del recorregut. De camí de tornada a Reus i abans d’acabar el recorregut, els caminants també han passat per les boniques viles de La Febró, Vilaplana i L’Aleixar.

Protocols de seguretat per la Covid-19

La caminada ha seguit tots els protocols de la FEEC per garantir la seguretat dels participants i la dels col·laboradors de la marxa. Així doncs, a les sortides i arribades s’han utilitzat les mascaretes, les sortides s’han fet de manera esglaonada i els controls i avituallaments s’han fet amb distàncies de seguretat, ús de mascaretes i amb atenció individualitzada.

Propera parada, la Caminada Sant Cugat – La Mola – Sant Cugat

La Caminada Sant Cugat – La Mola – Sant Cugat serà la propera prova del Circuit Català de Caminades de Resistència a celebrar-se. El Centre Muntanyenc Sant Cugat ha proposat aquesta caminada com a alternativa a la Caminada Transfronterera Cap del Rec, la qual s’ha hagut de suspendre a causa de la Covid-19. La caminada, que se celebrarà el dissabte 19 de juny, té sortida a Sant Cugat del Vallès, segueix el camí dels monjos fins a Matadepera i puja a la Mola per la canal de l’abella baixant cap a Matadepera i allí agafant l’itinerari del Corredor Verd del Vallès que via Sant Quirze fins a arribar a Sant Cugat. En total compta amb un recorregut de 58km de distància i 4.222m de desnivell acumulat.