FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 31/05/2021

La Caminada de Carenes uneix per onzena vegada el Pont de Suert i Tremp

Alta Ribagorça Pallars Jussà Caminades de resistència Entitats

El Centre Excursionista Alta Ribagorça (CEAR) ha organitzat aquest darrer cap de setmana la Caminada de Carenes, inclosa dins del calendari de caminades de resistència de la FEEC. 460 caminaires han participat en la que ja és onzena edició unint l’Alta Ribagorça i el Pallars Jussà.

La marxa, d’un total de 50 quilòmetres i 5.262m de desnivell acumulat, va iniciar la seva primera ascensió cap al poble abandonat de Montiberri. Direcció Viu de Llevata, els excursionistes van creuar l’Espai d’Interès Natural de la Faiada de Malpàs i el coll de Sant Roc de Viu. Tot seguit, van baixar cap a Trepadús i el barranc de Cantallops, des d’on van tornar a  ascendir cap al coll de Sant Roc d’Adons. Mentre es dirigien a l’Espluga de Serra i al poble de Santa Engràcia, van carenejar gaudint de l’Espai d’Interès Natural de la Serra de Sant Gervàs i la Vall Alta de Serradell.

L’organització va oferir dos recorreguts més alternatius, un de 28km entre Adons i Tremp amb 2.908m de desnivell acumulat i l’anomenada Carenetes, d’11km de distància, que va des de Santa Engràcia a Tremp, amb un desnivell acumulat majoritàriament negatiu, de 644m, pensada especialment per a famílies.

Protocols de seguretat per la Covid-19

La caminada ha seguit tots els protocols de la FEEC per garantir la seguretat dels participants i la dels col·laboradors de la marxa. Així doncs, a les sortides i arribades s’han utilitzat les mascaretes, les sortides s’han fet de manera esglaonada i els controls i avituallaments s’han fet amb distàncies de seguretat, ús de mascaretes i amb atenció individualitzada.

La 7 Cims i la Caminada de Reus – Prades – Reus, properes parades del calendari

La Caminada de Reus – Prades – Reus de l’Associació Excursionista Catalunya de Reus serà les propera prova del calendari de caminades de resistència a celebrar-se el 6 de juny. Aquesta caminada constarà d’un recorregut circular de 54,8km de distància i 2.950m de desnivell acumulat. La 7 Cims del Centre Excursionista del Penedès també se celebrarà el mateix dia amb un recorregut de 46,6km i un desnivell acumulat de 3.583m, tot i que no serà puntuable pel Circuit Català de Caminades de Resistència.