FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Albert Jorquera
Foto: Albert Jorquera

Notícies - 26/05/2022

La Cames de Ferro posa a prova el lideratge de Natalia González i Sergi Beltran a la Copa

Garrotxa Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La 20a Copa catalana de Curses per Muntanya arriba a la seva tercera cursa aquest 29 de maig a la Cames de Ferro, a la Vall d’en Bas i organitzada des del GECA.

Un cop disputades les dues primeres proves a les Terres de l’Ebre la competició viatjarà fins a la Garrotxa per encetar el tram central de la temporada.

Natalia González (Running Vigia) i Sergi Beltran (Ekke Lleida) encapçalen la classificació general d’una Copa que en les dues primeres proves no ha repetit guanyadors.

González avantatge amb només 28 punts a la segona de la general, la bagenca Núria Tarragó (FAES) i amb 48 a la sempre competitiva Anna Fernàndez (GE Oliana).  Núria Hospital (CE L’Areny) serà una altra de les caps de cartell de la cursa. Hospital, tercera a Paüls podria fer un salt a la general en cas d’entrar en zona de punts.

En categoria masculina Sergi Beltran arriba a la Vall d’en Bas empatat a punts amb l’actual subcampió de la Copa, David Rovira (UE Sant Joan de les Abadesses) i es presenta com un dels duels a seguir de la jornada. El tercer a la general Raul Butaci (CE Pedala Cat Balaguer) està a només 8 punts dels dos primers i pot assaltar el lideratge en aquesta cursa.  Noms com els de Joan Pol Vilà (CE l’Areny) , Genis Porqueres (CE l’Areny) que lluitarà també per la general o Marc Ollé (GE Oliana) surten també entre els favorits de la cursa.

El format marató d’aquesta Cames de Ferro amb 42 KM i 2900md+ pot presentar més dificultats pels esportistes que competeixen en proves de Curses per Muntanya de la Copa on la distància acostuma a ser més reduïda.

La Cames de Ferro presenta un recorregut que ensenya pràcticament tota la Vall d’en Bas als participants: Sant Esteve d’en Bas, Joanetes, Santa Magdalena, Irisais, Puigsacalm, Coll de Bracons, Serra dels Llancers, Coll del Pedró, Puig Satoies, Cabrera, Aiats, Serra dels Mateus, Camí Ral de Vic a Olot, Les Fogoses, Cal Teixidor, Pont de Can Benet i Sant Esteve d’en Bas.

Cal recordar també que la cursa és 100% solidària, en què tots els ingressos es destinaran a la Fundació A. Bosch pel finançament de projectes d’investigació per la curació de malalties infantils a l’Hospital de la Vall d’Hebron.