FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 11/06/2016

La Cadí Trail, tercera prova de la Copa Catalana de Curses de Resistència

Curses per Muntanya

La Cadí Trail, organitzada per la Unió Excursionista Urgellenca, tercera prova de la Copa Catalana de Curses de Resistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), es disputa a l’entorn de la Serra del Cadí, el dissabte 18 de juny. La cursa també forma part de la vuitena edició del Circuit Fer. L’organització de la cursa limita la participació a 300 dorsals, i a poc més d’una setmana de la prova en resten disponibles menys de 100.

Aquesta marató de muntanya, de 48 quilòmetres i 3.100 metres de desnivell positiu, recorre íntegrament la carena del Cadí. És un recorregut exigent, on pràcticament el cent per cent de la cursa es realitza per corriols, en un gran ambient d’alta muntanya. La prova té un recorregut lineal, sortint des de Martinet i arribant a La Seu d’Urgell.

La major part de la Cadí Trail transcorre per el Parc Natural Cadí-Moixeró, trepitjant indrets com el refugi de Prat d’Aguiló, el Cap de la Fesa o el mític Coll de Creus. Al darrer tram de la cursa, des de la Bastida fins a la Seu d’Urgell, els corredors superen una curta pujada castigada per la calor, i des d’aquí, per corriol i pista, arriben a la meta situada al passeig Joan Brudieu, al centre de la Seu d’Urgell.

Les inscripcions per participar a la Cadí Trail estan obertes i es poden formalitzar a través del web de la FEEC.

Kilian Garcia parla sobre la Cadí Trail i la Copa Catalana de Curses de Resistència FEEC 2016

Kilian Garcia, del Club Excursionista Alliberadrenalina, és un dels corredors que participarà a la cursa de l’Alt Urgell.  “A la Cadi Trail espero lluitar per les primeres places. El nivell serà molt alt i donaré el millor de mi. Estic en un bon moment de forma, porto entrenant des del novembre per afrontar aquesta temporada. Aquesta marató transcorre per un terreny impressionant, passant per tota la carena de la Serra del Cadí. Si la meteorologia acompanya crec que puc fer bon paper” comenta el corredor.

El tarragoní ha decidit seguir el calendari competitiu de la Copa Catalana de Curses de Resistència 2016, i a la Half Ultra Estels del Sud ja va pujar al podi en segona posició. Garcia explica: “A l’inici de la temporada no tenia clar quin objectiu marcar-me. La meva intenció era la ultraresistència, però he d’entrenar més per afrontar aquestes curses amb prou garanties. L’ultradistància és una meta per a les properes temporades. Les curses de resistència estan a mig camí entre les mitges maratons i les ultres, i el calendari de la FEEC s’adapta al que buscava. És un objectiu molt motivant per aquest 2016. L’última prova de la copa és la Roures Extrem, que organitza el meu club. Seria bonic poder guanyar a casa i emportar-me la victòria de la copa catalana”.

La 3a Copa Catalana de Curses de Resistència FEEC, sis curses, sis reptes

La cursa Pels Camins dels Matxos, disputada a Torrelló, va donar el tret de sortida de la Copa Catalana de Curses de Resistència de la FEEC, el dia 17 d’abril. Dues setmanes després, el 30 d’abril, es va disputar la Half Ultra Estels del Sud.  Amb la Cadi Trail, la copa arriba a la meitat de la competició, el 18 de juny. Restaran tres proves: el 2 de juliol, la Cursa de Resistència Valls d’Àneu; el 22 d’octubre la Half Utra Trail Serra Montsant; i el 29 d’octubre, la primera edició de la Roures Extrem tancarà la temporada , a Montblanc.