FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 01/09/2015

La Burriac Atac arriba a l’onzena edició amb les inscripcions exhaurides

Curses per Muntanya

El Centre Excursionista Vilassar de Mar, conegut popularment com el Piri, organitza per onzè any consequtiu la Burriac Atac el proper dissabte 5 de setembre. Aquesta cursa nocturna per muntanya forma part del Circuit de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, patrocinat per Cébé i Tuga Active Wear.

Les inscripcions per participar es van tancar a mitjans del mes de juny, un cop superats els 500 persones inscrites, fet que deixa palès la popularitat que ha adquirit aquesta cursa del Maresme.

La prova del Centre Excursionista Vilassar de Mar cobreix una distància de 21 quilòmetres i salva un desnivell positiu de 1.172 metres, amb un acumulat total de 2.344 metres. Amb sortida des del centre de Vilassar de Mar i arribada a la platja a Cabrera de Mar, el punt més alt al que arriben els corredors està a 466 metres, just després de passar el Coll de Gironella. Però sense cap dubte, el punt més especial del recorregut, i que dona nom a la cursa, és el castell de Burriac. En aquest emplaçament és on s’aplega el major nombre de públic, que puja a peu des de la Font Picant de Cabrera de Mar per animar als corredors.

La Burriac Atac no és una cursa de muntanya qualsevol. És la festa major de l’esport a Vilassar de Mar. A més, la celebració d’aquest esdeveniment ha permès augmentar la massa social del Piri, dotant-lo així d’una potent secció de curses per muntanya.

La Marrec Atac, la cursa dels més petits

Hores abans del tret de sortida de la cursa nocturna, la Marrec Atac pren protagonisme. Una activitat no competitiva que es desenvolupa en un circuit urbà i que es divideix en tres categories i distàncies, aplegant a nens i jovent des dels zero fins als catorze anys. Quina millor forma de crear afició? Ells mateixos ho diuen… “Quan siguem grans atacarem Burriac!”