FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 06/09/2015

La Burriac Atac arriba a l’onzena edició amb gran èxit de participació

Curses per Muntanya

Vilassar de Mar ha celebrat la seva particular festa major de l’esport amb l’onzena edició de la cursa nocturna Burriac Atac, organitzada pel Centre Excursionista Vilassar de Mar, aquest dissabte 5 de setembre. La cursa està inclosa dins del 13è Circuit Català de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) , patrocinat per Cébé i Tuga Active Wear.

El tret de sortida s’ha donat a les 21.30 hores des d’un carrer adjacent a la plaça de l’Ajuntament. Una sortida espectacular i molt emocionant. El públic omplia el primer tram urbà i animava als quasi sis-cents corredors, que amb la llum del frontal ja encessa, es disposaven a atacar la pujada al castell de Burriac.

Al castell, quilòmetre catorze de la cursa aproximadament, Andreu Simon i Míriam Miras s’han emportat el premi especial per ser els primers en arribar-hi. A la part inical de la prova Ferran Sampere i Mònica Isern també es feien amb un premi especial per realitzar la sortida més explosiva. L’últim premi especial ha sigut novament per Andreu SImon i Míriam Miras per cobrir la baixada més ràpida des del Turó dels Oriols fins a la línia d’arribada.

Els guanyadors en categoria absoluta han sigut Ferran Sampere, amb un temps de 1 hora 48 minuts i Laia Cuevas, de l’Associació Esportiva Matxacuca, amb 2 hores 26 minuts. En categoria masculina han pujat també al podi Biel Gomila, segon classificat, i Francesc de Lanuza, tercer classificat. En categoria femenina el segon lloc ha sigut per Mònica Isern i el tercer per Míriam Miras.

Durant tot el recorregut hi ha hagut una notable presència de públic, sobre tot al castell medieval de Burriac, espectacularment il.luminat. El grup Drac i Diables Mansuets de Foc i els Ssstrepits de Vilassar de Mar també han estat presents a diferents trams de la prova esperonant als corredors.

La propera prova del circuit de Curses de Muntanya de la FEEC serà al Pla de Santa Maria, amb la celebració de la Cursa per Muntanya el Replà.

Fotografies / Ivan Torres