FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies - Foto: Xavier Capdevila
Feec Notícies - Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 02/04/2019

La 9a Almogàver-Muntanyes de Prades recupera l’essència dels antics almogàvers

Pla d'Urgell Caminades de resistència

Aquest cap de setmana va tenir lloc la 9a Almogàver – Muntanyes de Prades, una caminada de resistència organitzada per l’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades. Aquesta és la quarta activitat dins el calendari del Circuit Català de Caminades de Resistència de la FEEC.

Un dels objectius d’aquesta caminada ha estat transmetre els valors de sacrifici, força i determinació dels antics almogàvers. Aquests eren guerrers catalans que van batallar i conquerir gran part de la mar Mediterrània durant l’edat mitjana. L’Almogàver-Muntanyes de Prades ofereix l’oportunitat d’experimentar les sensacions i les vivències que representa el gran repte de completar tot el recorregut.

La caminada d’enguany ha donat a conèixer els racons més desconeguts i espectaculars de les muntanyes de Prades dins els 55,5 quilòmetres de distància amb 4.120 metres de desnivell que la defineixen dins la categoria de marxes de resistència.

Els 231 participants que s’han inscrit en aquesta caminada havien de finalitzar tot el recorregut amb un temps màxim de 15 hores mentre gaudien dels nuclis habitats de les muntanyes de Prades i passant per les seves tres valls dels rius Brugent, Glorieta i Siurana.

El calendari de les Caminades de resistència seguirà avançant amb la 14a caminada dels Cincs Cims, organitzada pel Centre Excursionista Castellar del Vallès, el diumenge 7 d’abril.