FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 05/12/2019

La 7a Crononúria donarà el tret de sortida a la temporada d’esquí de muntanya

Esquí de muntanya

El pròxim 28 de desembre la 7a edició de la Crononúria, organitzada per la UE Vic,  servirà per iniciar una nova temporada del calendari de competició d’esquí de muntanya.

La prova serà també la primera de la 15a Copa Catalana Curses Verticals FGC Mountain Series 6.0 que aquesta campanya tindrà dues proves més. L’11 de gener la 14a Crononiu a La Molina (La Molina Club d’Esports) i el 2 de febrer la Vertical Valls d’Aneu (Espot Esquí Club Valls d’Aneu) decidiran el campió d’aquesta Copa.

La Crononúria repetirà el tradicional i espectacular itinerari que l’ha convertit en una clàssica ja de les proves de l’esquí de muntanya català. La sortida serà des del Santuari de Núria i l’arribada al coll de Noucreus amb un desnivell de 840 metres i 4,5 quilòmetres de recorregut.

Les categories cadet i júnior femení faran sortida neutralitzada trenta minuts abans de la sortida fins al pont de l’Escudé. La categoria infantil també farà sortida neutralitzada fins al pont de l’Escudé i arribara sota la pala final del Noucreus.

La sortida de la prova serà el dissabte 28 de desembre a les 11 del matí i s’espera que el lliurement de trofeus sigui a la una del migdia al costat del Santuari.

En l’última edició els favorits no van fallar i Pere Rullan (La Molina Club d’Esports) i Júlia Casanovas (Cerdanya Skimo Team) es van proclamar guanyadors de la prova que va servir també per definir els campions de Catalunya de l’especialitat.

Tot i aquesta victòria en el campionat de Catalunya de Rullan i Casanovas el triomf final de la Copa Catalana de Curses Verticals FGC Mountain Series va ser per Jordi Alís (Cerdanya Skimo Team) i Erola Bisquert (UE Vic).11