FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 05/05/2022

La ‘7 cims’ torna a recòrrer el Penedès

Alt Penedès Baix Penedès Caminades de resistència

La marxa de resistència 7 Cims torna a aplegar un bon nombre de participants dins del calendari de Caminades de Resistència de la FEEC.

La caminada que arribava a la seva majoria d’edat amb la 18a edició ho ha fet demostrant una molt bona salut i tornant a recòrrer els paisatges tradicionals del Penedès entre vinyes i carregats de verd.

Aquesta marxa va ser creada per donar a conèixer els camins, els boscos i els racons del vessant penedesenc de la serralada Prelitoral, situat entremig de Barcelona i Tarragona, i alhora facilitar que en una sola jornada es puguin trepitjar set cims dels més destacats i alts del Penedès històric, algun dels quals freguen els 1.000 metres d’altitud.

Es tracta d’una prova no competitiva de resistència individual per camins de muntanya que té per objectiu efectuar el recorregut en un temps limitat. El recorregut és circular, senyalitzat, regulat amb controls de pas i amb la sortida i l’arribada a la població de Torrelles de Foix.

El nom de la caminada es deu a que durant el trajecte s’enllacen set cims: el Clapí Vell, el puig de l’Àliga, el Montagut, el puig de Formigosa, el Solanes, el puig Castellar i el puig de les Agulles, que estan repartits per quatre comarques: l’Alt Penedès, el Baix Penedès, l’Alt Camp i l’Anoia, tot passant per les poblacions de Torrelles de Foix, el Pla de Manlleu i Pontons, a més dels municipis d’Aiguamúrcia, el Montmell, Querol i la Llacuna.

La marxa va realitzar un recorregut de 59,2 km i un desnivell acumulat de ± 4.824 metres.

Consulta el calendari de caminades de resistència.