FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Centre Excursionista Ripollet
Foto: Centre Excursionista Ripollet

Notícies - 14/03/2022

La 6a Ecomarxa obre el teló del Circuit Català de Marxa Nòrdica

Vallès Occidental Marxa nòrdica Entitats Excursionisme Inclusió

La 6a Ecomarxa del Centre Excursionista Ripollet ha estat l’encarregada d’obrir el teló del Circuit Català de Marxa Nòrdica d’aquest 2022 de la manera més solidària i inclusiva.

Com explica l’entitat organitzadora, els diners recaptats en aquesta primera caminada de marxa nòrdica han estat destinats a la Fundació Roser de Maig, la qual donarà beques a infants perquè puguin gaudir gratuïtament de colònies d’estiu. A més a més, entre els més de 400 participants, la caminada ha comptat amb 13 persones amb capacitats diverses que també han pogut gaudir de l’Ecomarxa, entre els quals tres han pogut disposar de cadires joëlettes.

La jornada s’ha iniciat a les 10 del matí al complex esportiu de Guiera de Cerdanyola, a Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental), on els marxaires, de la mà de monitors certificats, han après la tècnica adequada per a la pràctica de marxa nòrdica, han realizat exercicis hipopressius i han completat un escalfament per evitar lesions i preparar-se per la caminada.

L’Ecomarxa d’enguany ha tingut dos recorreguts circulars entre els quals els participants han pogut escollir. El més curt ha tingut un traçat de 6km i ha donat una volta pel parc de Can Coll, passat pel parc de Collserola i arribant fins a Can Lloses. Pel que fa al més llarg, d’uns 12km de distància, aquest s’ha endinsat amb més profunditat pel parc de Collserola, per camins amples amb bonics paisatges fins a arribar al Mirador del Forat del Vent, des d’on els participants han pogut gaudir d’una molt bona panoràmica de la ciutat de Barcelona. Com a fet a destacar, tot el menjar que s’ha repartit als avituallaments i en l’arribada han sigut ecològics, així com la samarreta i el tapaboques que s’han entregat a tots els participants.

La 1a Marxa Nòrdica de la Serra, segona parada del Circuit

La 1a Marxa Nòrdica de la Serra, organitzada per, serà la propera caminada a formar part del Circuit Català de Marxa Nòrdica el 27 de març.  El recorregut, d’uns 1okm de distància i 110m de desnivell positiu acumulat, tindrà lloc al Parc de la Serra de Mollerussa, passant per la Fita Alta (286m) i per unes trinxeres de la Guerra Civil. Les inscripcions estan obertes i es poden fer a través del gestor d’inscripcions de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Ecomarxa per a tothom

Aquest any l’Ecomarxa s’ha afegit a la proposta de l’obertura de l’activitat per a tothom fent una crida a diferents col·lectius amb diversitat que han participat com qualsevol altre esportista, adherint-se a la proposta de l’Àrea Inclusiva de la FEEC per promocionar l’esport de salut per millorar la vida de totes les persones sense distinció.

En total han participat unes 400 persones tot i la pluja de la jornada, i entre elles participaven socis del Club Muntanyenc de Sant Cugat amb dues cadires Joëlette, Cim Project amb una cadira Joëlette, la Unió Excursionista de Sabadell UES amb un grup de marxa nòrdica adaptada amb persones cegues i amb baixa visió i Catalonia Fundació Creactiva amb un bon grup d’esportistes.

El cap de l’àrea inclusiva de la FEEC, Ramon Rodríguez ha destacat que és “Tot un èxit de participació inclusiva i de normalització, un model pel qual continuarem apostant i treballant amb les entitats FEEC que vulguin anar sumant en l’esport inclusiu al medi natural i a la muntanya”.