FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 24/02/2016

La 6a Almogàver Muntanyes de Prades, inici de la Copa Catalana de Caminades de Resistència

Caminades de resistència

La Copa Catalana de Caminades de Resistència, que enguany celebra la seva 19a edició, arrenca aquest dissabte amb la 6a caminada Almogàver Muntanyes de Prades, organitzada per l’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades, sota una previsió meteorològica molt crítica.

Els participants han de realitzar, en un temps màxim de 17 hores, una distància de 60,25 quilòmetres i un desnivell acumulat de 5.442 metres, obtenint 24 punts. Els que abandonin a Farena (45,35 km), en un temps màxim de 13 hores, obtindran 19 punts. Les inscripcions estaran obertes fins dijous.

L’Almogàver és una caminada de resistència, no una cursa, i és per aquest motiu que tots els controls tindran horari d’obertura i de tancament calculats a una velocitat màxima de 6,30 km/h. Per tenir la consideració de qualificat, serà obligatori passar pels controls dins d’aquests horaris.

L’organització es reserva la facultat d’admetre inscripcions in situ. En cas d’acceptar-les, es cobrarà un recàrrec de 10 euros. Els participants amb carnet federatiu d’altres federacions diferents de la FEEC s’hauran d’inscriure com a NO FEDERATS i a la recollida de dorsals, presentant el seu carnet federatiu, se li retornarà la diferència.

Un cap de setmana marcat pel canvi de temps, amb precipitacions i nevades

La situació meteorològica d’aquests últims dies té moltes possibilitats de canviar segons la previsió, i complicar-se de cara a divendres i, sobretot, dissabte, just coincidint amb la celebració de la 6a caminada Almogàver Muntanyes de Prades. Les prediccions anuncien precipitacions generalitzades i neu, que pot ser abundant.

Des de l’organització es confia en poder celebrar la prova sense problemes i es recorda als participants anar ben preparats i amb el material adient per a poder gaudir del recorregut. La FEEC demana precaució a tots aquells qui prenguin part d’aquesta caminada i de qualsevol activitat a la muntanya durant aquest cap de setmana hivernal.