FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 13/03/2018

La 60a Marxa d’Orientació per Descripció aplega més de 200 participants

Marxes tècniques

La 60a Marxa d’Orientació per Descripció de l’Agrupació Excursionista Talaia ha obert aquest diumenge 11 de març la 20a Copa Catalana de Marxes Tècniques i de Regularitat que organitza la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Més de 200 persones van participar en aquesta ja històrica Marxa d’Orientació per Descripció que organitza l’Agrupació Excursionista Talaia des de l’any 1959. Aquest any, aprofitant que era la 60a, es va disputar a Vilanova i la Geltrú (Garraf), amb un total de 115 equips de dos o tres marxadors que havien de seguir un itinerari a partir de la lectura d’una descripció lliurada per l’organització. Calia passar per tots els controls de pas establerts al llarg del recorregut i mantenir una velocitat regular en funció del terreny.

El primer equip va sortir puntualment a les 8 del matí de la Casa del Mar (antic Pòsit de Pescadors), punt de sortida i arribada, i on durant una bona estona es va aplegar una multitud de marxadors i acompanyants. La ruta, d’uns 13 km, recorria els municipis de Vilanova, Sant Pere de Ribes i Sitges -Casa del Mar, Mas Pasqualí, Can Girona- i després s’enfilava fins a les ruïnes del Castell de Miralpeix, el Far Aeri i l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia, per baixar tot seguit pel fondo del Jacques fins a Vilanova.

Els organitzadors de la prova valoren positivament l’alta participació -267 persones en 115 equips- i la diversitat de perfils entre els marxadors, amb persones de totes les edats i una presència destacada de joves i infants. Hi han participat equips de 17 entitats diferents. També valoren la tasca dels gairebé 60 voluntaris de l’entitat que són els que al llarg de l’any i també el dia de la marxa fan possible l’activitat. Com és habitual, després de la prova, els marxadors van rebre un relat complementari molt complet amb informació detallada de la caminada que havien fet amb comentaris sobre el patrimoni històric que havien anat trobant al llarg del camí.

A la classificació provisional en primer lloc han arribat l’Anna-Llibertat García i el Joan Ortin de l’ A.E. Talaia; en segon lloc, la Margarita Lobato i en Josep Riera del C. C. E. Avinyó i, el tercer lloc ha estat per en Jordi Lozada i la Mercè Mateo de l’ A. E. Talaia.

Fotos / A. E. Talaia i Antoni Monrós