FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 09/03/2018

La 5a Marxa del Setge inicia el Circuit Català de Caminades de Resistència

Caminades de resistència

La 5a Marxa del Setge, organitzada pel Centre Excursionista de Cardona, ha donat tret de sortida al Circuit Català de Caminades de Resistència 2018 el diumenge 4 de març. Originalment el recorregut era de 52 quilòmetres i 4.574 metres de desnivell acumulat, però a causa del gran cabal d’aigua que baixava pel riu Cardener, la riera de Navel i la riera de l’Aiuga d’Ora, l’organització es va veure obligada a canviar alguns trams  i a improvisar ponts metàl·lics per creuar el riu, fet que va sumar 3 quilòmetres més al recorregut final.

Durant tota la ruta es van seguir passes històriques, sortint ja del Castell de Cardona, tot i que en aquesta ocasió la marxa es va acabar a la Plaça de la Fira de la localitat bagenca. L’organització va ambientar la caminada als fets de 1711, durant la Guerra de Successió, quan s’inicià el setge al castell de Cardona que durà 34 dies.

La il·lusió dels participants en ser la primera marxa de l’any es va entreveure en tot moment. Sembla que la família està ja impacient per la següent, que es durà a terme aquest diumenge 11 de març amb la 19a Marxa dels Castells de la Segarra, organitzada pel Centre Excursionista de la Segarra.

Fotos / Xavier Capdevila