FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: CE Els Blaus
Foto: CE Els Blaus

Notícies - 09/06/2022

La 55a Festa de la Cançó de Muntanya, organitzada pel CE Els Blaus

Barcelonès Entitats Festa de la Cançó de Muntanya

La sala d’actes del col·legi Sagrat Cor de Sarrià (Barcelonès) ha estat l’escenari de la 55a edició de la Festa de la Cançó de Muntanya que enguany ha estat organitzada pel Centre Excursionista Els Blaus. Inicialment el CE Els Blaus havien d’organitzar-la el 2020, l’any del seu centenari, però a causa de la pandèmia va haver de ser ajornada.

La Cançó de Muntanya aplega corals i grups de cantaires de diferents entitats i indrets del nostre territori, amb la finalitat de realitzar un festival de cançons tradicionals, populars i muntanyenques.

La jornada ha començat amb un esmorzar per a totes les corals participants a la seu del Centre Excursionista Els Blaus, ubicada al carrer Cornet i Mas 15 de Barcelona (Barcelonès). Des d’aquest punt, els participants s’han dirigit a peu fins al Monestir de Pedralbes on han pogut fer una visita guiada. En acabar, han anat cap al Col·legi Sagrat Cor de Sarrià on a la seva sala d’actes s’ha fet la cantada de les corals amb un repertori força variat. Enguany, la Festa de la Cançó de Muntanya ha comptat amb les corals La Carena (UES), la coral La Llum (Centre Excursionista Sant Feliu de Codines) i Els Cantaires d’Els Blaus. Finalment, la Coral Madrigalistes de Catalunya i la coral Núria de la UEC de Gràcia no van poder assisstir i les corals presents els van dedicar algunes de les cançons.

En acabar la cantada s’han repartit els obsequis de la 55a Festa de la Cançó de Muntanya. Per part de la Coral La Carena l’ha recollit el seu director Marc Alguersuari, per part de la Coral la Llum la seva directora l’Elisabet Vilardell i per part dels Cantaires d’Els Blaus Ignasi Nubiola. També s’ha fet entrega d’un obsequi al President de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) Jordi Merino, a la directora del Col·legi Sagrat Cor de Sarrià Pilar Clarasó i a la Sra. Carme Parrot, que enguany ha fet el disseny del cartell i de l’obsequi.

Finalment, per cloure la jornada els participants s’han dirigit cap al Centre Aragonès de Sarrià on han pogut gaudir d’un bon àpat amb totes les corals participants.

En aquesta edició hi han assistit el Regidor de Sarrià Albert Batlle, el President de la FEEC Jordi Merino, la directora del Col·legi Sagrat Cor de Sarrià Pilar Clarasó i el President del Centre Excursionista Els Blaus Albert Arbós, acompanyats de les tres corals amb un total d’uns 80 assistents.